Prezenţă ieşeană la Târgul Turism Cultural 2012

Publicat de Curierul de Iasi la data de 02/05/2012

În perioada 19 – 21 aprilie, Iaşul a fost promovat la Târgul Internaţional de Turism de la . Standul ieşean a fost organizat de Centrul de Informare Turistică a primăriei, în colaborare cu parteneri din domeniul turismului şi a promovării tradiţiilor.

Prezenţa Centrului de Informare Turistică la acest eveniment a fost susţinută de preşedinta  Asociaţiei “Art-Meşteşugurile Prutului”, Silvia Cozmîncă şi, din partea  mediului privat din domeniul turismului, de agenţia Icar Tours.

Standul amenajat a reprezentat o atracţie acestui eveniment fiind decorat cu obiecte traditionale româneşti. De asemenea, s-au organizat workshopuri a căror subiect au fost meşteşugurile naţionale. Silvia Cozmâncă a exemplificat vizitatorilor cum sunt realizate împletiturile tradiţionale şi alte lucrări expuse în cadrul standului, fiind astfel un prilej pentru turiştii străini de a cunoaşte parte din tradiţiile româneşti.

Deschiderea expoziţiei a fost oficiată de către primarul municipalităţii, Daniel Panov şi de Ministrul Turismului al Bulgariei, iar municipalitatea ieşeană a fost premiată  cu “Diploma de onoare” pentru partciparea la Târgul International de Turism “Turismul cultural – 2012”.

În cadrul evenimentului am avut oportunitatea de a dezvolta contacte noi  cu agenţii de turism din tările participante,  facilitarea difuzării de informaţii, precum şi consolidarea parteneriatului  cu orasul infrăţit, Veliko Turnovo.

Comments

comments

Categoria: turism

Cuvinte cheie: , , , ,1 Comentariu

  1. Dupa parerea mea, tluadcerire trebuiau sa fie urmatoarele: First Romanian Language School Sf. Nicolae ChurchThe-urile sunt intr-adevar inutile, in limba engleza articularea nu este 100% echivalenta cu cea din romana. Sf Nicolae nu are sens insa sa fie tradus in engleza cu St. Nicholas , doar pentru ca este posibil. Pe pliantele de la Notre Dame nu scrie Our Lady sau pe cele ale Big Ben-ului Grand Ben .Related, indicatoarele din Brasov sunt facute in bataie de joc, avand singurul scop de a marca un checkbox intr-o lista si de a toca cat mai multi bani. Se poate vedea cel mai bine la noile indicatoare cu denumirile cartierelor. Pe langa faptul ca sunt inutile, sunt concepute si prost, textul fiind nealiniat, fontul+dimensiunea alese aiurea
*