Premieră la Iaşi: bilete cumpărate prin card bancar contactless direct din mijlocul de transport

Publicat de Curierul de Iasi la data de 18/01/2019

Compania de Transport Public Iaşi continuă introducerea de noi tehnologii care să faciliteze achiziţionarea de către pasageri a biletelor de călătorie.

Astfel, în premieră la Iaşi, CTP introduce o nouă alternativă modernă de plată a călătoriilor cu mijloacele de transport public, în colaborare cu Banca Comercială Română şi Telekom Romania. Practic, călătorii vor putea achiziţiona bilete de călătorie cu orice card bancar contactless direct din mijlocul de transport, asemenea locuitorilor din marile capitale europene. Deja a început montarea POS – urilor în autobuzele şi tramvaiele din Iaşi, sistemul urmând să devină complet funcţional în cursul lunii martie. Dispozitivele care au fost amplasate în vehicule pot fi deja folosite de către călători.

Utilizatorii transportului în comun din capitala Moldovei vor putea să îşi achite călătoriile cu cardul bancar contactless, printr-o simplă apropiere a acestuia de noile aparate din autobuze şi tramvaie, în mediu deplin securizat. După aprobarea plăţii, care durează doar câteva secunde, dispozitivul emite o dovadă, pe care utilizatorul este obligat să o păstreze pe tot parcursul călătoriei. Biletul eliberat de aparat are o valabilitate de 120 de minute.

Prin intermediul POS-ului pot fi cumpărate doar bilete cu o călătorie, în valoare de 2,5 lei, tarif standard, doar pentru 1 zonă, și nu se aplică niciun comision.

Dispozitivele acceptă orice tip de card contactless (#Mastercard, #Maestro și #VISA), de la orice bancă emitentă, din ţară şi din străinătate.

 

 

 

Comments

comments

Categoria: CTP

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*