Pregătiri pentru curăţenia de primăvară

Publicat de Curierul de Iasi la data de 20/02/2014

Municipalitatea a început, din această săptămână, primele lucrări de spălare a străzilor şi pentru pregătirea campaniei de plantări. Utilajele Salubris au intrat de miercuri, 19 februarie, în campania de spălare a străzilor pentru eliminarea antiderapantului împrăştiat în perioada cu ninsori. Primele artere intrate în curăţenie sunt situate în centrul oraşului, dar se lucrează şi pe marile bulevarde din cartiere.

Curatenie-de-primavara-550x388

La ce se lucrează
Autoutilitarele de stopit şi măturătorii au intrat pe străzile C. Negri, Armeană şi Silvestru, bd. Cantemir şi bd. Anastasie Panu. „Am luat primele măsuri pentru începerea curăţeniei de primăvară deşi nu putem încă spune că a luat final iarna. Este vorba de lucrări de pregătire a plantărilor de abori, spălarea străzilor şi evaluarea carosabilului după sezonul rece pentru a stabili unde trebuie să intervenim pentru reparaţii şi plombări”, a declarat viceprimarul Mihai Chirica.

Astfel, muncitorii de la Servicii Publice au demarat săpăturile pentru plantările de arbori planificate în această primăvară. Lucrările se desfăşoară în Parcul Copou, Parcul Expoziţiei, bd. Tudor Vladimirescu, parc Bărboi, parcul Orăşel din Podu Roş, Piaţa Voievozilor din Alexandru cel Bun. În majoritatea zonelor vor fi plantaţi tei, în completare fiind planificate diverse specii de conifere şi salcâmi pe sectoarele de taluz. În paralel cu aceste lucrări, au demarat şi pregătirile pentru reparaţiile la străzi, acolo unde carosabilul a fost afectat de procesul îngheţ- dezgheţ. „Deocamdată condiţiile meteo nu permit asfaltările pentru reparaţiile la străzi. Am trimis însă în teren inspectori pentru a verifica starea drumurilor pentru a planifica intervenţia Citadin. Avem în acest moment o cantitate de 180 de tone de asfalt pentru plombări şi vom intra imediat ce vremea va permite”, a mai spus viceprimarul Chirica.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*