Pregătiri intense pentru organizarea vizitei Papei Francisc la Iaşi

Publicat de Curierul de Iasi la data de 01/02/2019

Episcopia Romano – Catolică de Iaşi intensifică organizarea vizitei pe care Sanctitatea Sa Papa Francisc o va face în România în perioada 31 mai – 2 iunie 2019.

Conform reprezentanţilor Diecezei de Iaşi, se preconizează că Papa Francisc se va afla la Iaşi în data de 1 iunie, locul cel mai potrivit pentru desfăşurarea vizitei suveranului pontif fiind Piaţa Palatului Culturii.

În vederea unei bune organizări a evenimentului, în Aula „Fericitul Anton Durcovici” de la Catedrala „Sfânta Fecioară Maria, Regină” din Iaşi a avut loc marţi, 29 ianuarie, o întâlnire pentru o mobilizare generală în întreaga Dieceză de Iaşi, pentru a face posibilă întâlnirea cu papa Francisc cu toţi cei care o doresc. Au fost prezenţi PS Petru Gherghel, episcopul Diecezei de Iaşi, PS Aurel Percă, episcop auxiliar de Iaşi, dar şi aproximativ 50 de preoţi din toată dieceza.

Întrucât sunt aşteptaţi la Iaşi zeci de mii de credincioşi de toate confesiunile, s-a discutat şi despre faptul că va fi un spaţiu în apropierea altarului în care se va afla Papa Francisc, unde să se poată intra doar pe bază de invitaţii şi bilete gratuite, obţinute în urma cererilor făcute din partea parohiilor din Dieceza de Iaşi, prin care să fie specificat numărul de bilete dorite.

Într-o scrisoare pastorală publicată pe 28 ianuarie 2019 pe site-ul Diecezei de Iași, www.ercis.ro, PS Petru Gherghel face referire la necesitatea asigurării de mijloace de transport în comun (autobuze, microbuze, trenuri speciale) care vor porni din marile oraşe şi centre ale diecezei: Focşani, Oneşti, Bacău, Piatra Neamţ, Vatra Dornei, Suceava, Galaţi, Vaslui etc.

„Sperăm ca această vizită, atât de aşteptată şi implorată de noi şi atât de scumpă inimii Sfântului Părinte, să fie un motiv de mare bucurie, cântând împreună cu preacurata Fecioară Maria, cu Elisabeta, cu sfântul Francisc şi cu toţi sfinţii imnul Magnificat: «Sufletul meu îl preamăreşte pe Domnul, căci lucruri mari mi-a făcut Cel Atotputernic şi numele lui e sfânt». Primeşte, Doamne, bucuria şi speranţa noastră şi susţine toate eforturile noastre în pregătirea şi trăirea fericită a întâlnirii cu papa Francisc!”, a transmis PS Petru Gherghel în scrisoarea sa.

Pe 11 ianuarie 2019, Vaticanul a anunţat oficial că papa Francisc va face o călătorie apostolică în România în perioada 31 mai – 2 iunie 2019. Pe parcursul celor trei zile, Sanctitatea Sa va vizita oraşele Bucureşti, Iaşi şi Blaj, precum şi sanctuarul marian de la Şumuleu-Ciuc.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*