“Poveste de Moş Nicolae”, un dar pentru toţi copiii cu autism

Publicat de Curierul de Iasi la data de 09/12/2015

Ajunul zilei de Moş Nicolae a prilejuit Asociaţiei Surâsul Albastru organizarea unui concert caritabil la Biblioteca Centrală Universitară Mihai Eminescu, eveniment care a urmărit promovarea înţelegerii problemelor cu care se confruntă copiii cu autism şi familiile lor.

corul operei

Cei peste 350 de spectatori au aflat amănunte despre această tulburare şi despre ce se poate face. În plus, a fost ocazie pentru schimbarea atitudinii faţă de copiii cu autism prin eliminarea barierelor în ceea ce priveşte integrarea lor în comunitatea ieşeană.

Pentru copiii cu autism au cântat soprana Diana Bucur, acompaniată de pianista Ionela Butu, Corala Vox ART’IS, dirijor Bogdan Cojocariu, Corul Juniorii al Operei Naţionale Române din Iaşi, dirijor Raluca Zaharia, un grup de copii de la Şcoala Populară de Artă şi au dansat balerinii de la Colegiul de Artă “Octav Băncilă”. În cadrul evenimentului a avut loc şi lansarea unei cărţi cu poveşti despre autism, ilustrată de micul pictor David Alexandru, dar şi o expoziţie cu decoraţiuni de Crăciun realizate de copiii cu autism şi de prietenii lor. Eu îi cunosc pe copii. Împreună cu prietenii mei am mers la ei, la centru şi ne-am jucat. Au autism, dar sunt tot copii”, a spus David Alexandru. La finalul unei seri în care bucuria a cuprins inimile adunate în aula Bibliotecii Centrale Universitare s-au strâns din donaţii 8.000 de lei, sumă din care vor fi plătite şedinţele de terapie în cazul unor copii proveniţi din familii cu situaţii materiale dificile.

 

 

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*