Poliţiştii locali sunt instruiţi de către ofiţeri criminalişti

Publicat de Curierul de Iasi la data de 30/05/2011

În urma protocolului de colaborare încheiat între Poliţia Locală şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean Iaşi, poliţiştii locali participă în această periodă la cursuri de pregătire profesională, conduse de către comisar şef Mihai Radu, din cadrul Inspectoratul de Poliţie Judeţean Iaşi .

Cu această ocazie, lucrătorii instituţiei noastre sunt instruiţi cu privire la modul de acţiune, în cazul constatarii de infracţiuni şi alte evenimente deosebite până la sosirea echipei operative în vederea continuării cercetărilor. De asemenea, în aceste cursuri sunt prezentate mijloacele şi metodele folosite de către persoane în vederea comiterii de diverse infracţiuni. La finalul şedinţelor sunt prezentate materiale video, cu privire la modul de soluţionare a unor cazuri deosebite petrecute în Municipiul Iaşi.

Prins de către poliţiştii locali în timp ce distrugea geamul unui autoturism

În ziua de 19.05.2011, poliţiştii locali care executau serviciul de menţinere a ordinii şi liniştii publice în zona Canta s-au sesizat din oficiu cu privire la o persoană care distrugea cu o piatră geamul unui autoturism Dacia. Lucrătorii instituţiei noastre au procedat la interceptare şi legitimarea personei în cauză ocazie cu care au constat că aceasta se numeste U. Marian, de 32 ani, din Mun. Iaşi. În urma verificărilor efectuate făptuitorul a declarat că a recurs la acest gest deoarece autoturismul ar fi ocupat ocupa un loc de parcare , având în vedere că acesta intrase în procedura de ridicare.

Persoana în cauză a fost predată la Secţia a II-a Poliţie, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerea măsurilor legale.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*