Poliţiştii locali sprijină autorităţile pentru îndepărtarea zăpezii de pe căile de circulaţie rutieră şi pietonală

Publicat de Curierul de Iasi la data de 15/02/2012

În aceste zile, prioritatea poliţiştii locali este sprijinirea persoanelor prin desfăşurarea de activităţi multiple pentru fluidizarea activităţilor de deszăpezire şi a traficului rutier ca urmare a precipitaţiilor sub formă de ninsoare ce au avut loc în ultima perioadă.

Cu această ocazie, poliţiştii locali actionează cu precădere pe arterele aglomerate, intersecţii, unităţi şcolare, spitale, precum şi în staţiile mijloacelor de transport în comun ocazie cu care dispun măsuri de somare a conducătorilor auto pentru a nu staţiona cu autoturismele în aceste zone în vederea prevenirii creării de ambuteiaje şi blocaje ale benzilor de circulaţie.

Aceste activităţi sunt necesare pentru ca utilajele de deszăpezire să acţioneze pe toată suprafaţa carosabilă asigurând astfel un trafic rutier în condiţii optime. În acelaşi context, Poliţia Locală solicită conducătorilor auto să nu parcheze autoturismele pe trotuare şi pe străzile cu trafic îngreunat pentru a putea fi asigurată deszpezirea şi pe aceste artere de circulaţie.

Nu în ultimul rând, poliţiştii locali continuă activităţile de somare a  persoanelor fizice şi juridice să dispună măsuri de îndepărtare a zăpezii din jurul imobilelor pe care le deţin sau le administrează conform H.C.L.M. Iaşi 172/2002 – privind menţinerea curăţeniei în municipiul Iaşi.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*