Poliţiştii locali se perfecţionează constant

Publicat de Curierul de Iasi la data de 16/01/2012

Având în vedere faptul că o dată cu infiinţarea Poliţiei Locale cerinţele şi aşteptările cetăţenilor cu privire la activitatea poliţiştilor locali au devenit mai mari, lucrătorii instituţie noastre şi-au continuat studiile de perfecţionare. Acest demers a fost necesar pentru ca poliţiştii locali să se ridice standardele impuse de către societate.

În acest context, la nivelul Politiei Locale, toţi poliţiştii locali sunt absolvenţi de studii liceale cu diplomă de bacalaureat, dintre care 96 de lucrători au absolvit studii universitare în urma cărora au obţinut diplomă de licenţă, iar 13 au finalizat şi o formă de învătământ postuniversitară.

Menţionăm faptul ca în cele mai multe dintre cazuri, poliţiştii locali au absolvit sau urmează cursurile superioare ale Facultăţilor de Drept, Administraţie Publică sau alte specializări care sunt utile pentru activităţile specifice desfăşurate în cadrul instituţiei. Urmare a finalizării cursurilor în specialitatea activităţii desfăşurate în anul 2011 un număr de aproximativ 44 de poliţişti locali au fost avansaţi în clasă profesională superioară.

Conform Legii Poliţiei Locale, pentru o mai bună perfecţionalizare poliţiştii locali vor participa în perioada următoare şi la cursuri organizate într-o instituţie de învăţământ din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor.

Comments

comments1 Comentariu

  1. Garcea

    Cursuri facute degeaba pe bani europeni. De asta se fac ca nu-i vad pe bisnitarii de tigari din piata Nicolina… de prea instruiti ce sunt… niste [ comentariu moderat… ] ce sunt in complicitate cu retelele de traficanti… doar ca acum au si diplome de absolvire a unor cursuri fara substanta… mi-e greata….

    Auzi domn primar, ia pune mata niste camere de luat vederi prin piete ca sa scapam de gunoaiele astea… Sau nu este interes ca trebuie sa traiasca si baietii din galerie cumva… ca avem nevoie de ei la alegeri… [ comentariu moderat… ]..
*