Poliţiştii locali intensifică campania de dezafectare a garajelor

Publicat de Curierul de Iasi la data de 15/03/2012

Pe parcursul săptămânii trecute, poliţiştii locali din cadrul Serviciului Control Urbanism au acţionat cu precădere pentru dezafectarea garajelor metalice situate pe şoseaua Nicolina şi stradela Canta. De asemenea, în această perioadă lucrătorii Poliţiei Locale au procedat la afişarea a peste 150 de somaţii pentru demolare de astfel de imobile situate în zonele Canta, Gară şi Păcurari. În plus, 30 de proprietari au fost informaţi cu privire la faptul că în perioada imediat următoare se va acţiona pe strada Roman Vodă pentru a fi dezafectate garajele pe care le deţin.

Având în vedere faptul că o parte dintre deţinătorii acestor imobile nu s-au conformat somaţiilor pentru a le dezafecta, lucrătorii din cadrul S.C. Servicii Publice S.A. procedează la demolarea lor, iar proprietarii vor primi nota de plată pentru a fi decontate costurile survenite în urma acţiunii. Menţionăm faptul că aceste persoane au fost somate în repetate rânduri să dispună măsuri de demolare a garajelor pentru a fi eliberat domeniul public.

Având în vedere fapul că dezafectarea garajelor construite pe domeniul public este una din priorităţile Poliţiei Locale, aceste acţiuni continuă zilnic în diferite zone din municipiul Iaşi, pentru a se putea amenaja noi locuri de parcare în locul acestora.

Hoaţă de buzunare depistată în flagrant de poliţiştii locali

La data de 10 martie 2012, în jurul orelor 14:30, poliţiştii locali care efectuau serviciul de siguranţă publică în zona Pieţei Agroalimentare Nicolina au reţinut o persoană de sex feminin despre care existau indicii că ar fi sustras o sumă de bani din buzunarul unei persoane .

În urma verificărilor efectuate de către lucrătorii instituţiei noastre a reieşit faptul că  autoarea, în persoana numitei D.T., de 51 ani, domiciliată în judeţul Iaşi, profitând de neatenţia unui bărbat de aproximativ 80 ani, care se afla la cumpărături i-a sustras din buzunar o sumă de bani. Acesta, împreună cu un martor ocular au sesizat poliţiştii locali care in urma semnalmentelor indicate au reţinut femeia pe bulevardul Nicolae Iorga.

Persoanele implicate în eveniment au fost conduse şi predate către Biroul de Investigaţii Criminale al Poliţiei Municipiului Iaşi, pentru continuarea cercetărilor şi dispunerea măsurilor legale.

Minori îndemnaţi să cerşească

La data de 12 martie 2012, în jurul orelor 18:00, poliţiştii locali care executau serviciul de menţinere a ordinii şi liniştii publice în zona Tătăraşi s-au sesizat cu privire la faptul că într-un mijloc de transport în comun o persoană de sex masculin îndemna trei minori să apeleze la mila călătorilor.

Având în vedere aspectele constatate, lucrătorii instituţiei noastre au procedat la legitimarea bărbatului, ocazie cu care a reieşit faptul că se numeşte C.M. de 41 ani, domiciliat în judeţul Iaşi. În urma verificărilor efectuate persoana mai sus menţionată a recunoscut faptul că apela la mila călătorilor folosindu-se de cei trei minori cu vârstele de 4 ani, 7 ani şi 12 ani pentru a obţine diferite bunuri şi sume de bani.

Pentru fapta comisă persoana în cauză a fost condusă şi predată lucrătorilor în cadrul Secţiei a IV –a Poliţie pentru continuarea cercetărilor şi dispunerea măsurilor legale. De asemenea, minorii au fost conduşi şi internaţi la Centrul de Primire Minori în Regim de Urgenţă Iaşi.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*