Poliţiştii locali identifică persoanele fără adăpost, cazându-le în spaţiile special amenajate de către municipalitate

Publicat de Curierul de Iasi la data de 18/01/2018

Poliția Locală Iași monitorizează întreaga rețea stradală din municipiu, pentru a dirija traficul, dar și pentru a semnala celorlalte direcții și societăți ale municipalității problemele observate. De asemenea, polițiștii locali identifică persoanele fără adăpost aflate în dificultate și, dacă este cazul, le vor conduce la adăpostul Direcției de Asistență Comunitară din str. C. A. Rosetti.

 

Identificarea persoanelor fără adăpost

Având în vedere temperaturile scăzute din această perioadă, poliţiştii locali acţionează pentru identificarea persoanelor fără adăpost şi cazarea acestora în spaţiile special amenajate de către Primăria Municipiului Iaşi.

„În acest sens, în perioada 15-17 ianuarie 2018, lucrătorii instituției noastre au identificat 9 de persoane din categoria celor defavorizate, care sufereau de frig în adăposturi improvizate, din care doar una a acceptat să fie condusă la Adăpostul de Noapte C. A. Rosetti. Precizăm faptul că persoanele în cauză preferă să se deplaseze singure la Adăpostul de Noapte C. A. Rosetti, acestea fiind instruite de către polițiștii locali în actiunile desfășurate în anii precedenți, cu privire la faptul că în zilele geroase este necesar să se adăpostească în locațiile special amenajate sau să solicite sprijin în acest sens.” a încheiat Poliția Locală Iași.

În acest context, pentru a preveni evenimente nedorite, ieşenii sunt să apeleze Dispeceratul Poliţiei Locale la nr. de telefon 0232/232.099, atunci când observă persoane din categoria celor defavorizate, care ar putea suferi şocuri hipotermice, în vederea cazării acestora în adăposturile de noapte.

Siguranța traficului rutier și pietonal

Având în vedere precipitaţiile sub formă de ninsoare căzute în noaptea de 17 spre 18 ianuarie 2018, polițiștii locali acționează cu efective mărite pentru fluidizarea traficului rutier și pietonal.

„ În acest sens, lucrătorii instituției noastre acționează cu prioritate în zona unităților de învățămant, spitale, instituții publice și zonele intens circulate. De asemenea, instituția noastră colaborează permanent cu instituțiile specializate din cadrul Comandamentului Local pentru Situații de Urgență, pentru remedierea operativă a tuturor evenimentelor ce țin de siguranța traficului rutier și pietonal.” au precizat reprezentanții Poliției Locale Iași.

Aceeași instituție amintește reprezentanților asociaţiilor de proprietari, persoanelor fizice şi agenţilor economici să dispune măsuri de îndepărtare a zăpezii de pe trotuarele din zonele pe care le administrează, îşi au domiciliul sau îşi desfăşoară activitatea comercială.

Cetăţenii sunt informaţi să nu arunce zăpada pe partea carosabilă şi să o depoziteze la o distaţă de 0,30 m de bordura carosabilului, pentru a fi ridicată în cel mai scurt timp de către societăţile specializate, iar în caz de formare a poleiului, trotuarele trebuie să fie presărate cu nisip sau sare.

Persoanele care nu se conformează somaţiilor primite riscă amenzi contravenţionale cu valori cuprinse între 190 şi 370 lei, conform H.C.L.M. Iaşi nr. 172/2002, privind gospodărirea şi menţinerea curăţenie în municipiul Iaşi.

„În același context, ținând cont de faptul că unele porțiuni de carosabil pot fi acoperite de polei, recomandăm tuturor pietonilor ca în momentul când se angajează în traversarea arterelor de circulație să circule cu mare atenție asigurându-se că aceasta se poate desfășura în condiții de siguranță și conducătorii auto pot să oprească autoturismele în timp util pentru a preveni producerea de accidente.” au adăugat reprezentanții Poliției Locale Iași.

Comments

comments

Categoria: Politia Locala

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*