Poliţiştii locali continuă cursurile de pregătire profesională

Publicat de Curierul de Iasi la data de 28/02/2012

În urma protocolului de colaborare încheiat între Poliţia Locală şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean Iaşi, poliţiştii locali participă în aceste zile la cursuri de pregătire profesională conduse de lucrători din cadrul Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Iaşi.

Pe timpul desfăşurării acestor şedinţe sunt prezentate modalităţile prin care persoanele sunt traficate sexual, atât în rândul minorilor cât şi în rîndul adulţilor. De asemenea, poliţiştii locali sunt instruiţi cu privire la modul cum diferite persoane acţionează pentru a racola potenţiale victime pentru a fi traficate. Cu această ocazie a fost prezentat şi profilulul victimei perfecte cât şi a traficantului pentru ca şi lucrătorii Poliţiei Locale să acţioneze în limita prevederilor legale pentru a preveni aceste aspecte. În plus, şedinţele de pregătire au şi scopul de a informa poliţiştii locali cu privire la modul în care trebuie să acţioneze atunci când pe timpul desfăşurării activităţilor specifice pe raza de competenţă şi nu numai, constată fapte de natura celor prezentate.

Având ca obiectiv perfecţionarea continuă a poliţiştilor locali, instituţia Poliţiei Locale va invita periodic reprezentanţi ai altor instituţii de ordine publică pentru susţinerea de prelegeri cu privire la modul de acţiune în cazul constatării de diferite fapte.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*