Polițiștii locali continuă campania de informare a conducătorilor auto pentru respectarea indicatoarelor și marcajelor rutiere

Publicat de Curierul de Iasi la data de 09/02/2018

În contextul reluării cursurilor din învățământ și a faptului că din zonele limitrofe va crește fluxul de autoturisme care vin spre centrul orașului, lucrătorii Poliției Locale Iași vor intensifica acțiunile pentru fluidizarea traficului rutier.

„În urma acțiunilor desfășurate de către polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranța Circulației, pentru fluidizarea traficului rutier în municipiul Iași, s-a constatat faptul că pe unele artere de circulație din cauza faptului că unii conducători auto nu respectă semnele și indicatoarele rutiere, circulația rutieră se desfășoară cu dificultate”, explică reprezentanții Poliției Locale Iași.

Astfel, polițiștii locali vor acționa pe strada Vasile A. Urechia, unde s-a constatat faptul că unii conducători nu respectă indicatorul rutier ,,Sens unic”, fapt ce determină blocaje în trafic.

De asemenea, ținând cont și de circulația intensă din zona gării, în atenția echipajelor Poliției Locale sunt autoturimele parcate transversal pe strada Silvestru, fapt ce blochează o bandă de circulație și determină îngreunarea traficului rutier.

În plus, polițiștii locali vor acționa în zona Colegiului Național, pe strada Gavril Muzicescu, zonă intens circulată de elevi, pentru a preveni producerea de accidente rutiere din cauza autoturismelor parcate neregulamentar pe prima bandă de circulație, precum și pentru faptul că ceilalți participanți la trafic sunt nevoiți să circule pe linia de tramvai.

În zonele menționate, polițiștii au lăsat avertismente, care dacă nu vor fi respectate, se vor tranforma în amenzi:

„Polițiștii locali au desfășurat campanii de informare a conducătorilor auto prin flyere, cu privire la respectarea indicatoarelor și marcajelor rutiere. Persoanele care nu se vor conforma prevederilor legale, vor fi sancționate contravențional și ca măsură complementară va fi dispusă ridicarea autoturismului parcat neregulamentar pe domeniul public.” au adăugat reprezentanții Poliției Locale Iași.

Lucrătorii instituției recomandă tuturor conducătorilor auto să respecte indicatoarele și marcajele rutiere, pentru a nu fi nevoiți să aplice măsuri de sancționare contravențională, respectiv de ridicare a autoturismelor de pe domeniul public.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*