Poliţiştii locali continuă acţiunile în cartierele din municipiul Iaşi

Publicat de Curierul de Iasi la data de 05/06/2012

În urma activităţilor specifice desfăşurate de către poliţiştii locali, în perioada 21 – 27 mai au fost aplicate 719 sancţiuni contravenţionale cu o valoare de peste 151.000 lei.

Sancţionarea contravenţională a persoanelor s-a impus ca urmare a acţiunilor desfăşurate de către poliţiştii locali, în cartierele din municipiul Iaşi, precum şi sesizările primite din partea cetăţenilor cu privire la producerea de fapte antisociale în apropierea scărilor de bloc şi a localurilor publice.

Cu această ocazie, 157 persoane care au fost depistate în timp ce tulburau ordinea şi liniştea publică, consumau băuturi alcoolice în locuri publice sau provocau scandal au fost sancţionate cu amenzi contravenţionale între 100 şi 1.000 lei, conform Legii nr. 61 / 1991, rep., privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială.

De asemenea, poliţiştii locali au executat şi activităţi pe linia fluidizării traficului rutier, ocazie cu care au fost prezenţi în intersecţiile aglomerate, precum şi în punctele unde s-au efectuat lucrări de modernizare în carosabil. În acest sens,   195 de conducători auto, care nu au respectat semnificaţia indicatoarelor rutiere fapt ce a determinat blocarea unei benzi de circulaţie şi crearea de ambuteiaje au fost sancţionaţi contravenţional conform Ordonanţei de Guvern, nr.195/2002, mod.- privind circulaţia pe drumurile publice.

Comments

comments

Categoria: Politia Locala

Cuvinte cheie: , , ,Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*