Poliţiştii locali au depistat trei minori dispăruţi de la domiciliu

Publicat de Curierul de Iasi la data de 02/12/2011

În ziua de 23 noiembrie 2011, în jurul orelor 12:30, poliţiştii locali care executau serviciul de menţinere a ordinii şi liniştii publice în zona Cantemir s-au sesizat cu privire la o minoră care avea semnalmentele unei persoane care figura în baza de date a Poliţiei ca fiind dispărută.

Lucrătorii de poliţie au procedat la legitimarea minorei, ocazie cu care a reieşit faptul că se numeşte P. B., de 13 ani, domiciliată în judeţul Iaşi. În urma verificărilor efectuate de către poliţiştii locali, s-a constatat faptul că persoana în cauză figura în evidenţele lucrătorilor din cadrul Secţiei a IV-a Poliţie, fiind plecată din Centrul de Plasament C.A. Rosetti.

De asemenea, în data de 22 noiembrie 2011, poliţiştii locali, care executau serviciul de siguranţă publică în zona Aleii Lăpuşneanu au identificat doi minori de 11, respectiv 12 ani, care nu îşi justificau prezenţa în respectiva locaţie. În urma verificărilor efectuate tinerii au recunoscut faptul că au fugit de la domiciliu. Având în vedere aspectele constatate, tinerii au fost conduşi la Secţia a IV-a Poliţie, unde pe numele lor se afla un dosar în lucru privind dispariţia de la domiciliu.

Poliţiştii locali vor continua şi în perioada următoare verificarea minorilor care vagabondează pe străzie din municipiul Iaşi, avînd în vedere numărul tot mai mare de copii care practică cerşetoria. În aceste cazuri, părinţii sau tutorii legali vor fi sancţionaţi contravenţional pentru nesupravegherea minorilor. De asemenea, urmează a fi sesizate şi instituţiile abilitate pentru a demara procedurile legale în vederea decăderii din drepturile părinteşti.

Poliţiştii locali continuă acţiunile de prevenţie în cartierele din municipiul Iaşi

În data de 24 noiembrie 2011, între orele 16:00 – 20:00, poliţiştii locali au desfăşurat o acţiune cu efective mărite, în zona cartierelor Nicolina şi Cug ce a avut a scop prevenirea faptelor antisociale şi infracţionale. Având ca obiectiv siguranţa cetăţeanului, lucrătorii de poliţie au avut în vedere toate străzile din zona menţionată, ocazie cu care au acordat o atenţie sporită punctelor vulnerabile unde locatarii au semnalat nerespectarea normelor de convieţuire socială.

Pe timpul desfăşurării acţiunii, poliţiştii locali au procedat la legitimare a peste 40 de persoane având ca prioritate identificarea grupurilor de tineri despre care sunt indicii că sunt predispuse la comitera de fapte antisociale. În acest sens, au fost aplicate zece sancţiuni contravenţionale, majoritatea fiind pentru tulburarea liniştii publice precum şi consum de alcool conform Legii 61/1991,rep., privind încălcarea unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice. De asemenea, s-a avut în vedere şi respectarea Hotărârilor de Consiliu Local, ocazie cu care mai multe persoane au fost avertizate cu privire la respectarea normelor de curăţenie, respectarea regulamentului de funcţionare a parcurilor de joacă pentru copii şi depozitarea pe domeniul public a diferitelor materiale.

Având în vedere reacţia pozitivă a cetăţenilor care la vederea poliţiştilor locali pe strada lor, au prezentat lucrătorilor de poliţie mai multe informaţii cu caracter poliţienesc şi administrativ aceste acţiuni vor continua periodic în toate cartierele din municipiul Iaşi.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*