Polițiștii locali au demarat o nouă acțiune pentru punerea în legalitate a persoanelor cu acte de identitate expirate

Publicat de Curierul de Iasi la data de 21/02/2018

În baza protocolului de colaborare încheiat între Poliția Locală şi Direcţia Locală de Evidenţă a Persoanelor (DLEP) Iaşi, poliţiştii locali continuă acţiunile desfăşurate în cartierele din municipiul Iaşi, pentru înştiinţarea persoanelor cu privire la obligativitatea de a intra în legalitate pe linia actelor de identitate, conform O.U.G. nr. 97/2005.

Astfel, în această perioadă, poliţiştii locali desfăşoară activităţi de înştiinţare a 941 de persoane care în perioada 01.10 – 31.12.2017, le-a expirat actul de identitate şi nu au făcut demersuri pentru eliberarea unui nou document: „De asemenea, în atenţia noastră sunt şi 382 de minori care pe parcursul trimestrului IV, au împlinit 14 ani şi nu s-au prezentat la Direcţia Locală de Evidenţă a Persoanelor Iaşi pentru a intra în legalitate.”, arată reprezentanții Poliției Locale Iași.

Persoanele care nu se conformează somaţiilor primite riscă sancţiuni contravenţionale cu valori cuprinse între 40 şi 80 lei, conform O.U.G. nr. 97/2005, privind evidenţa, domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor români.

Comments

comments

Categoria: Politia Locala

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*