Poliţia Locală raportează – Consumatori de produse etnobotanice depistaţi de poliţiştii locali

Publicat de Curierul de Iasi la data de 31/03/2011

În noaptea de 27 martie 2011, poliţiştii locali care asigurau ordinea publică în zona Parcului Copou au depistat doi tineri care consumau produse etnobotanice. Atenţia poliţiştilor a fost atrasă de agitaţia tinerilor la vederea patrulei, ei încercînd să părăsească zona în grabă. Procedând la urmărirea atentă a persoanelor, agenţii locali au observat cum unul dintre tineri a aruncat un obiect. Poliţiştii locali i-au interceptat, iar în urma legitimării acestora s-a stabilit că se numesc F. Costel de 25 ani şi A. Lurenţiu Ştefan de 22 ani, ambii din municipiul Iaşi.

Din investigaţiile efectuate s-a constatat că obiectele abandonate erau o ţigară confecţionată artizanal din tutun şi un pliculeţ cu un produs vegetal. Tinerii au declarat că produsele au fost achiziţionate din cartierul Nicolina şi urmau a fi consumate într-un club din zona Super-Copou.

Persoanele în cauză au fost conduse la Secţia a-II-a Poliţie pentru continuarea cercetărilor, iar produsele găsite asupra tinerilor au fost predate lucrătorilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi pentru luarea măsurilor legale în acest caz.

Campanie pentru menţinerea curăţeniei

Pentru menţinerea curăţeniei în municipiul Iaşi, poliţiştii locali desfăşoară în această perioadă o amplă campanie de informare şi somare a persoanelor fizice şi juridice care nu respectă prevederile HCL Iaşi, nr.172/2002, privind gospodărirea şi menţinerea curăţeniei în municipiul Iaşi.

Poliţiştii locali au în vedere identificarea zonelor nesalubrizate şi stabilirea identităţii persoanelor care le administrează. În acest sens, s-au purtat discuţii cu preşedinţii Asociaţiilor de Propritari, care au fost somaţi ca în cel mai scurt timp să dispună măsuri de igienizare, toaletare şi reamenajare a zonelor verzi prin lucrări specifice de gazonare, plantare flori şi gard viu. În perioada următoare poliţiştii locali vor efectua verificări în teren şi acolo unde se constată că administratorii nu s-au confomat, se vor aplica sancţiuni contravenţionale cu amenzi cuprinse între 570 lei şi 1150 lei.

De asemenea, Poliţia Locală informează că şi proprietarii de terenuri private au obligaţia conform aceleiaşi Hotărâri de Consiliu Local să-şi împrejmuiască proprietăţile şi să le salubrizeze.

Hoţi de buzunare prinşi cu ajutorul sistemului video stradal

În seara zilei de 24.03.2011 poliţiştii locali au observat prin sistemul de supraveghere video stradal amplasat pe b-dul Independenţei că în staţia RATP, două minore care au sustras un bun din buzunarul unei persoane care urcase într-un mijloc de transport public în comun. La faţa locului a fost dirijată patrula de intervenţie rapidă, care a depistat minorele în cauză, iar în urma verificărilor efectuate s-a constatat că acestea se numesc R. ANA KASANDRA, domiciliată în municipiul Roman şi L. ALINA, domiciliată în Iaşi, Fdt. Păcureţ. Cele două minore şi bunul sustras au fost predate lucrătorilor din cadrul Biroului Investigaţii Criminale Iaşi pentru continuarea verificărilor şi luarea măsurilor legale.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*