Poliţia Locală implicată activ în campania de curăţenie de primăvară

Publicat de Curierul de Iasi la data de 27/03/2012

Având ca prioritate menţinerea curăţeniei în municipiul Iaşi, poliţiştii locali desfăşoară în această perioadă o amplă campanie de informare şi somare a persoanelor fizice şi juridice pentru a dispune măsuri de salubrizare şi toaletare a spaţiilor verzi, conform prevederilor H.C.L.M. Iaşi, nr.172/2002, mod., privind gospodărirea şi menţinerea curăţeniei în municipiul Iaşi.

În acest sens, poliţiştii locali au în vedere identificarea zonelor nesalubrizate, ocazie cu care sunt purtate discuţii cu deţinătorii acestora cât şi cu preşedinţii Asociaţiilor de Proprietari, care sunt somaţi ca în cel mai scurt timp să dispună măsuri de igienizare, toaletare şi reamenajare a zonelor verzi prin lucrări specifice de gazonare, plantare flori şi gard viu. În urma acestor actiuni, poliţiştii locali vor efectua verificări în teren şi acolo unde se constată că persoanele somate nu s-au confomat, se vor aplica sancţiuni contravenţionale potrivit H.C.L.M. Iaşi nr. 172/2002, mod. cu amenzi cuprinse între 570 lei şi 1150 lei.

De asemenea, Poliţia Locală informează că în perioada următoare, persoanele care deţin terenuri private şi nu au dispus măsuri de împrejmuire şi salubrizare a proprietăţilor, vor fi sancţionate contravenţional conform prevederilor aceleiaşi Hotărâri de Consiliu Local.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*