Poliţia Locală, acţiuni de menţinere a curăţeniei oraşului

Publicat de Curierul de Iasi la data de 29/03/2016

Având în vedere demararea campaniei de curățenie de primăvară, polițiștii locali au acționat în cartierele din municipiu Iași, în vederea menținerii curățeniei, identificării locațiilor nesalubrizate, a zonelor verzi care necesită toaletare, a punctelor gospodărești ce trebuie reamenajate, a terenurilor virane care trebuie împrejmuite și igienizate, precum și informarea persoanelor fizice și juridice cu privire la obligațiilor ce le revin, conform prevederilor prevederilor legale în vederea asigurării unui oraș curat.

De asemenea, Asociațiile de proprietari au fost informate cu privire la necesitatea de a se implica activ în gospodărirea spațiilor pe care le administrează.
În același context, o atenție sporită a fost acordată piețelor agroalimentare și zonelor limitrofe, ocazie cu care s-a acționat împreună cu S.C. Salubris S.A. și S.C. Ecopiața S.A., pentru ridicarea deșeurilor depozitate pe domeniul public.

În acest sens, în urma centralizării informații obținute, problemele administrative identificate vor fi înaintate instituțiilor cu atribuții în soluționarea acestora.
Persoanele care în perioada 21.03-27.03.2016 nu s-au conformat dispozițiilor primite au fost sancționate contravențional, fiind aplicate 14 sancțiuni contravenționale cu valori cuprinse între 360 și 2.500 lei, pentru aruncarea sau depozitarea diferitelor deșeuri sau materiale pe domeniul public, conform H.C.L.M. Iași nr. 172/2002, privind gospodărirea și menținerea curățeniei pe raza municipiului Iași și au fost aplicate patru amenzi contravenționale cu valori cuprinse între 3.000 și 6.000 lei, pentru depozitarea diferitelor deșeuri pe domeniul public, fapt ce duce la degradarea mediului înconjurător, conform OUG nr. 195 / 2005, privind protecția mediului.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*