Poliţia Locală: 310 amenzi în trei zile

Publicat de Curierul de Iasi la data de 14/02/2014

La finalul săptămânii trecute, poliţiştii locali au continuat acţiunile preventive în cartierele din municipiulul Iaşi pentru identificarea persoanelor şi a grupurilor de tineri care, prin comportamentul lor, tulbură liniştea publică şi nu respectă normele de convieţuire socială. Astfel, în perioada 7 – 9 februarie, agenţii locali au procedat la legitimarea a peste 550 de persoane. Au fost aplicate 310 sancţiuni contravenţionale cu o valoare totală de 51.017 lei.

politia locala

Principalele abateri
Din total, 93 de amenzi cu valori cuprinse între 100 şi 1.500 lei, au fost aplicate conform Legii 61/1991, privind sancţionarea faptelor de încălcare a normelor de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.
Poliţiştii locali au acţionat şi pentru respectarea prevederilor hotărârii Consiliului Local privind gospodărirea şi menţinerea curăţeniei în municipiul Iaşi, ocazie cu care 38 de persoane au fost sancţionate contravenţional.
De asemenea, lucrătorii Poliţiei Locale au continuat şi controalele în rândul agenţilor de pază, ocazie cu care 64 de agenţi au fost verificaţi dacă pe timpul exercitării atribuţiilor de serviciu respectă prevederile Legii nr. 333/2003, privind paza obiectivelor, bunurilor şi protecţia persoanelor.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*