Poetul Mihai Eminescu, aniversat la Viena

Publicat de Curierul de Iasi la data de 17/01/2019

Ca în fiecare an, la data de 15 ianuarie, românii de pretutindeni au sărbătorit ziua de naștere a lui Eminescu, declarată Ziua Culturii Naționale.

Asociația ”Mihai Eminescu” – Viena, președinte Laura Hant, a dat semnalul sărbătoririi Luceafărului, prin depunerea unei coroane de flori la statuia poetului, din fața Bisericii Românești din Simmeringer Haupt. 151, manifestări continuate în aceeași zi în Sala Eroica din Palatul Lobkowitz – Theatermuseum – (Lobkowitzplatz 2, 1010 Viena), unde a fost prezentat spectacolul ”Floare Albastră” de către artiști de frunte al Teatrului ”Geneza Art” din Chișinău.

Daniela Burlaca și Iurie Gologan, un cuplu de actori frumoși și talentați, au prezentat un memorabil spectacol, pus în scenă de Ludmila Burlaca, costume Stela Verebceanu, muzica Roman Burlaca, pe versuri și texte din corespondența poeților Mihai Eminescu și Veronica Micle.

Spectacolul a beneficiat de sprijinul Primăriei Municipiului Iași, al Ambasadei României în capitala Austriei și al Institutului Cultural Român de la Viena.

În deschidere, doamna Laura Hant, președintele Asociației ”Mihai Eminescu” – Viena, a rostit un mesaj de bun venit, prezentând participanților semnificația acestui eveniment, mulțumind artiștilor, publicului prezent, dar și celor care au contribuit la realizarea acestui act de mare vibrație spirituală și valoare culturală, printre care şi Primăria Municipiului Iași, primarul Mihai Chirica, Andrei Apreotesei, directorul Ateneului din Iasi și Teatrul Geneza ART.

(sursă text şi foto: Asociaţia “Mihai Eminescu” Viena)

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*