Plata prin SMS a taxei de procesare dosar la Starea Civilă este funcțională

Publicat de Curierul de Iasi la data de 28/06/2018

Reprezentanții Direcției Locale de Evidență a Persoanelor (DLEP) Iași anunță că a devenit funcțională plata prin SMS a taxei de 12 lei aferentă procesării dosarului pentru obţinerea duplicatelor sau a altor dovezi de stare civilă. Cei interesați trebuie să trimită SMS la 7530 cu textul ISPD CNP, fiind astfel achitată taxa pentru procesarea dosarului aferentă cererilor de eliberare a următoarelor documente: duplicat certificat de stare civilă, Anexa 24 (Sesizare pentru deschiderea procedurii succesorale), Anexa 9 (menţiunile existente pe marginea actelor de stare civilă), Extras multilingv, transcriere, rectificare, schimbare nume, înscriere mențiune, alte dovezi.

Amintim faptul că, la sfârșitul lunii aprilie, DLEP Iași a lansat plata prin SMS a taxelor pentru cărțile de identitate definitive sau provizorii, ca alternativă la metodele deja existente: plata la casieriile Serviciului de Evidență a Persoanelor sau din centrele de cartier, la care se adaugă plata online pe platforma ghișeul.ro.

„Se poate plăti prin SMS echivalentul contravalorii actelor de identitate: 7 lei pentru cartea de identitate definitivă respectiv un leu pentru cartea de identitate provizorie. Este un proiect important, care menține instituția pe linia digitalizării, cu scopul de a obține pe viitor suplimentarea acestor servicii, totul pentru simplificarea procedurilor, a eficientizării timpului cetățeanului, în strânsă legătură cu permisivitatea pe care o oferă legislația din domeniu. Numărul scurt la care se pot trimite SMS-uri este 7530, cu textul IS7 CNP, dacă se dorește cartea de identitate definitivă, IS1 CNP, dacă este vizată cartea de identitate provizorie, IS12 CNP pentru taxa de procesare dosar pentru activitatea specifică Stării Civile. Prin SMS, un solicitant va achita 1,5 euro (fără TVA) pentru buletin, sau 0,2 euro (fără TVA) pentru cartea de identitate provizorie” explică reprezentanții DLEP Iași.

La transmiterea SMS-ului, se va genera automat un e-mail către o adresă electronică dedicată (creată de reprezentanții DLEP Iași) care va conține dovada plății. Aceasta va fi listată de către lucrătorul de la birou și va fi atașată la dosar, fiind eliminat astfel timpul de așteptare al cetățenilor de la ghișee.

Detalii despre alternativa plății prin SMS a taxelor serviciilor oferite de DLEP Iași, aici:

https://www.dlep-iasi.ro/comunicate-de-presa/plata-prin-sms-a-cartii-de-identitate–375.html

https://www.dlep-iasi.ro/comunicate-de-presa/am-implementat-plata-prin-sms-si-pentru-taxa-de-procesare-dosar-stare-civila–388.html

 

 

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*