Plan de modernizare a infrastructurii rutiere

Publicat de Curierul de Iasi la data de 29/06/2016

Municipalitatea ieşeană va începe reabilitarea mai multor artere rutiere din oraş. În acest sens sunt în derulare o serie de licitaţii, unele dintre acestea aflându-se în etapa finală.

 

Modernizări în zona Bucium

Una din licitaţiile importante vizează realizarea de lucrări de modernizare pe străzile Cazărmilor, Plopii fără Soţ, Dealu Bucium, Iancu Bacalu, Petru Movilă, Sf. Andrei, Tănăsescu şi Atelierului, precum şi fundacurile Socola, Bucium şi Păun. În acest caz au depus oferte Strabag, Geiger Transilvania, Kiat Group Construct, Asocierea Con TED Company şi Construcţii Gabap. Eky Sam, Asocierea Autotehnorom şi OPR Asfalt, Testa Building, Asocierea Conest – Viarom Construct şi Asocierea Vega ’93 SRL şi Citadina 98. Valoarea licitaţiei este de 23.533.763 lei, ofertele depuse fiind cuprinse între 12.776.173 şi 16.400.832 lei. Perioada maximă de execuţie este de 14 luni începând de la data atriburii contractului. Criteriul aplicat pentru atribuirea contractului de achiziţie publică este preţul cel mai scăzut. „Structura rutieră existentă a străzilor nu mai corespunde din punct de vedere al tipului de îmbrăcăminte şi a capacităţii portante, constatându-se numeroase deficienţe şi degradări ale suprafeţei de rulare devenită improprie circulaţiei rutiere şi pietonale în condiţii de confort şi siguranţă”, se arată în documentaţia realizată de reprezentanţii Primăriei.

 

Reabilitări pe Splai Bahlui Mal Drept

O altă licitaţie în desfăşurare a primăriei face referire la proiectarea lucrărilor de modernizare a străzilor Viticultorilor, Gloria, Timpului, Podoleanu, Strugurilor, Poienilor, Semănătorului şi Alba Iulia, precum şi aleile Tudor Neculai şi Strugurilor, aleea şi fundacul Strugurilor şi şoseaua Iaşi – Voineşti. Licitaţia are o valoare de 210.000 lei, oferte fiind depuse de cinci firme: Search Corporation, OMG Construct Proiect – Anlu, RJR Internaţional, Into SRL şi Simpa Consult. În prezent, semnarea contractului este blocată, unul dintre participanţii la licitaţie contestând rezultatele procedurii după ce oferta sa a fost declarată neconformă. Contestaţia a fost depusă zilele trecute, urmând a fi soluţionată de către Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor. Municipalitatea a ajuns în fază finală şi cu licitaţia pentru reabilitarea Splai Bahlui Mal Drept, un contract în valoare de 44 milioane lei. În acest caz, au depus oferte 11 asocieri de firme, liderii de asociere fiind Citadina 98 (Galaţi), Modus (Bucureşti), Darconstruct (Iaşi), Tirrena Scavi (Italia), Autotehnorom (Suceava), Viarom Construct (Bucureşti), Geiger Transilvania (Mureş), Danlin XXL (Neamţ), Victor Construct (Botoşani), Ted Company (Iaşi) şi Strabag (Bucureşti). Municipalitatea a solicitat clarificări suplimentare de la ofertanţi şi urmează să anunţe un câştigător în perioada următoare. Termenul de finalizare a lucrărilor este de 24 de luni de la data atribuirii contractului. O altă licitaţie în derulare este pentru proiectarea şi execuţia lucrările de modernizare a străzii Gheorghe Asachi şi bulevardul Cantemir. Deschiderea ofertelor va avea loc pe 6 iulie, valoarea licitaţiei fiind de 3,3 milioane lei. În cazul în care nu vor exista contestaţii, lucrările ar trebui să se finalizeze la finalul acestui an.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*