Plăci comemorative dedicate marcării Centenarului

Publicat de Curierul de Iasi la data de 16/10/2017

În cadrul Programului Centenar al Primăriei Municipiului Iași, pe data de 17 octombrie 2017 vor fi dezvelite două însemne comemorative amplasate pe fațada a două clădiri emblematice din timpul Primului Război Mondial.

Astfel, de la ora 11.00, prima placă va fi dezvelită la Colegiul Național, locul unde a funcționat Spitalul Militar nr. 286 și filiala Iași a „Crucii Roșii”, patronată de Principesa Maria Moruzi (Cuza), și unde a fost internată, în anul 1917, Ecaterina Teodoroiu. Ceremonia dezvelirii celei de-a doua plăci comemorative va avea loc la ora 12.00, la casa Primarului George G. Mârzescu, actualul corp C al Universității Al. I. Cuza din Copou.

Întrucât, începând cu decembrie 2016, marcăm împlinirea a 100 de ani de când Iașul a fost capitală de război (1916-1918), la nivelul Primăriei Municipiului Iași a fost înființat Compartimentul Centenar, care gestionează Programul Centenar, cu scopul de a evidenția rolul pe care orașul l-a avut acum un secol atât din perspectiva efortului de a menține stabilitatea instituțională a statului român, cât și din aceea a actelor premergătoare Marii Uniri de la 1 decembrie 1918.

Comments

comments

Categoria: Iasul Centenar

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*