Peste 9.000 de persoane au fost puse în legalitate în urma campaniei “Prioritate la identitate”

Publicat de Curierul de Iasi la data de 13/06/2017

Direcţia Locală de Evidenţă a Persoanelor Iaşi a desfăşurat în perioada 02.03-18.05.2017 cea de-a VI-a ediţie a campaniei PRIORITATE LA IDENTITATE.

Salariaţii din cadrul Serviciului de evidenţă a persoanelor s-au deplasat cu staţia mobilă în fiecare din cele 26 de comune arondate în vederea punerii în legalitate pe linie de evidenţă a persoanelor şi stare civilă a locuitorilor din aceste comunităţi.

Campania s-a adresat persoanelor care aveau actul de identitate expirat sau urma să le expire în următoarele 6 luni, au împlinit 14 ani şi nu aveau act de identitate, aveau actul pierdut, furat, deteriorat, şi–au schimbat domiciliul sau au alt număr la casă, s-au căsătorit ori divorţat ori schimbat numele şi nu au schimbat actul de identitate sau aveau buletin tip vechi şi au dorit preschimbarea cu cartea de identitate.

În acest fe, persoanele în cauză nu au mai fost nevoite să se deplaseze în municipiul Iaşi pentru obţinerea actului de identitate deoarece inclusiv eliberarea s-a făcut în comuna de domiciliu prin intermediul posturilor de poliţie.

Au fost soluţionate 1020 de cereri, cele mai multe solicitări fiind în comunele Andrieşeni(93), Bivolari(81), Golăieşti(62) şi Ţigănaşi(60).

În total, în cadrul celor 6 ediţii au fost puse în legalitate 9524 persoane.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*