Peste 3000 de participanţi la Crosul Loteriei Române de la Iaşi

Publicat de Curierul de Iasi la data de 04/10/2010

Peste 3.000 de participanţi au alergat pe un traseu de 4,3 km, iar primii cinci clasaţi la fiecare categorie de vârstă au primit premii substanţiale din partea Loteriei Române.

Printre cei care au luat startul s-au numărat şi personalităţi ale vieţii publice ieşene – primarul Gheorghe Nichita, vicepreşedintele CJ Constantin Adăscăliţei, subprefectul Bogdan Şaramet, directorul DJTS Iaşi Ciprian Paraschiv sau europarlamentarul Cătălin Ivan.

Duminică, pe 3 octombrie 2010, a avut loc în premieră la Iaşi „Crosul Loteriei Române”, eveniment organizat pentru prima dată concomitent în 5 oraşe: Iaşi, Bacău, Cluj-Napoca, Timişoara şi Bucureşti. Într-o manifestare moderată la microfonul scenei din faţa Palatului Culturii de către ziaristul sportiv Vasile Arhire, în prezent director la TVR Iaşi, au fost prezenţi doi oaspeţi de seamă ai ieşenilor, fiind vorba de multipla campioană olimpică la canotaj Georgeta Damian-Andrunache şi comentatorul sportiv Cristian Ţopescu, cei care au şi înmânat premiile la seniori şi senioare, acolo unde laureaţii au dobândit câte un autoturism Suzuki Splash, cu toate taxele şi impozitele incluse.

Ediţia a XIII-a a acestei competitii sportive de masă s-a desfăşurat sub sloganul „Aleargă pentru sănătatea ta!”, pe un traseu de 4,3km, cu punctul de start şi sosire la Palatul Culturii, pe traseul Piaţa Unirii – Fundaţie – Academie şi retur. Cu o participare numeroasă din România şi Republica Moldova, primii clasaţi la fiecare categorie de vârstă au fost următorii:

– Categoria seniori (20 – 40 ani, bărbaţi): Ion Luchianov – un autoturism pentru locul I (impozitul şi taxele aferente incluse);

– Categoria senioare (20- 40 ani, femei): Cristina Frumuz – un autoturism pentru locul I (impozitul şi taxele aferente incluse);

– Categoria juniori (15 – 19 ani, băieţi): Răzvan Strîmbu – un scuter pentru locul I;

– Categoria junioare (15 – 19 ani, fete): Mirela Elena Lavric (campioană mondială în atletismul pentru junioare) – un scuter pentru locul I;

– Categoria copii băieţi (11 -14 ani): Andrei Leancă – un laptop pentru locul I;

– Categoria copii fete (11 -14 ani): Maria Magdalena Iftene – un laptop pentru locul I;

– Categoria veterani bărbaţi  (peste 40 ani): Daniel Tudor Macovei – un TV LCD pentru locul I;

– Categoria veterani femei (peste 40 ani): Ana Ţepeş – un TV LCD pentru locul I;

– Categoria persoane cu dizabilităţi în fotolii rulante, bărbaţi: Gigel Epure – un laptop pentru locul I;

– Categoria persoane cu dizabilităţi în fotolii rulante, femei: Valentina Simion – un laptop pentru locul I;

– Catedre de sport ale şcolilor/ liceelor care au atras cei mai mulţi elevi participanţi la ediţia 2010 a Crosului Loteriei Române: Liceul cu Program Sportiv Iaşi – un TV LCD pentru locul I.

Cel mai vârstnic participant, care a primit o diplomă de excelenţă din partea organizatorilor, a fost Neagu Mazilu (83 ani), de la CS CFR-CSM Iaşi. A mai existat şi o tombola populară, primii zece extraşi din urne primind câte o minge de fotbal drept amintire de la Crosul Loteriei Române de la Iaşi.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*