Peste 3.000 de sancţiuni contravenţionale aplicate de poliţiştii locali

Publicat de Curierul de Iasi la data de 15/06/2012

În luna mai, având ca obiectiv respectarea normelor de convieţuire socială şi asigurarea unui climat de siguranţă publică, poliţiştii locali au desfăşurat multiple acţiuni cu efective mărite în toate cartierele din municipiul Iaşi. În acest sens, ca urmare a activităţilor specifice desfăşurate de către lucrătorii de poliţie pe linia asigurării ordinii şi liniştii publice, menţinerea curăţenie, precum şi respectarea prevederilor legale privind circulaţia pe drumurile publice au fost aplicate 3.151 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 560.000 lei.

Dintre acestea, 730   de abateri contravenţionale au fost constatate cu privire la nerespectarea prevederilor Legii nr.61/1991, rep. cu privire la încălcarea unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice. Potrivit actului normativ menţionat, au fost aplicate amenzi cu valori cuprinse între 100 şi 1000 lei, pentru consum de alcool şi tulburarea liniştii locatarilor în parcuri, scări de bloc şi alte locuri publice.

Prioritar în activitatea poliţiştilor locali a fost şi respectarea prevederilor Hotărârilor de Consiliu Local Iaşi, cu privire la gospodărirea şi menţinerea curăţeniei, respectarea regulamentului de funcţionare a parcurilor de joacă pentru copii, protejarea spaţiilor verzi, precum şi comerţul ambulant în apropierea pieţelor agroalimentare, ocazie cu care 1.261 de persoane au fost depistate în timp ce nu respectau prevederile legale menţionate.

În perioada de referinţă, poliţiştii locali au desfăşurat şi activităţi pe linia fluidizării traficului rutier, ocazie cu care au acţionat cu precădere pe arterele aglomerate, intersecţii, în zona staţiilor mijloacelor de transport în comun, precum şi în zona trecerilor pentru pietoni cu scopul de a preveni crearea de ambuteiaje şi blocarea benzilor de circulaţie. Având în vedere faptul că o parte dintre conducătorii auto nu au respectat semnificaţia indicatoarelor rutiere, fapt ce a dus la îngreunarea traficului rutier şi pietonal au fost aplicate 1.028  de sancţiuni contravenţionale, conform Ordonanţei de Guvern nr. 195/2002, mod., privind circulaţia pe drumurile publice.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*