Peste 200.000 de programări online la serviciile DLEP Iaşi

Publicat de Curierul de Iasi la data de 14/12/2017

Direcţia Locală de Evidenţă a Persoanelor (DLEP) Iaşi a depăşit cifra de 200.000 de programări online. Astfel, până la 14 decembrie 2017, au fost înregistrate 171.505 de cereri online pentru procurarea cărţii de identitate, 9.029 de programări pentru căsătorii şi 19.476 de solicitări pentru actele necesare redobândirii cetăţeniei.

DLEP Iaşi a implementat, încă din anul 2011, module de programare online cu scopul de a simplifica procedurile de depunere a cererilor astfel încât să se prevină aglomerarea sau suprasolicitarea compartimentelor de lucru cu publicul. La această dată, cetăţenii au la dispoziţie trei module de programare online. În cadrul modulului de programare a depunerii cererii pentru eliberarea actului de identitate funcţionează trei birouri la care se pot programa 500 de persoane săptămânal pentru eliberarea unui nou act de identitate, intervalul de aşteptare fiind de 5 minute la fiecare persoană. De asemenea, 90% din căsătoriile oficiate au fost programate prin intermediul aplicaţiei online de rezervare a datei şi orei la care va fi oficiată căsătoria civilă. În ceea ce priveşte modulul de programare pentru depunerea cererii privind transcrierea actelor de stare civilă în urma redobândirii cetăţeniei române, numărul de dosare a crescut substanţial, de la 1.030 în anul 2012 până la 4.453 în 2016.

O altă facilitate oferită de Direcţia Locală de Evidenţă a Persoanelor Iaşi constă în posibilitatea de plată online, fără costuri suplimentare, a taxelor de stare civilă şi acte de identitate pe portalul www.ghiseul.ro.

 

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*