Peste 1000 de ieșeni vor alerga în cadrul evenimentului „Cros pentru școli”

Publicat de Curierul de Iasi la data de 24/04/2018

La fel ca în cazul „Semimaraton Iași 2018”, în Comisia de Circulație a Municipiului Iași  s-au stabilit modificări în traficul rutier și pietonal pentru evenimentul „Cros pentru școli”. Astfel, în data de 19 mai, între orele 11.00-13.00, se va restricționa/închide circulația auto, în funcție de necesități, pe următoarele trasee:

-aleea Grigore Ghica Vodă (Stadionul „Emil Alexandrescu”)- rondul Agronomie

– aleea Grigore Ghica Vodă (Stadionul „Emil Alexandrescu”)-bulevardul Carol I (până la aleea Copou)

– aleea Grigore Ghica Vodă (Stadionul „Emil Alexandrescu”)-aleea Mihail Sadoveanu (Școala Normală „Vasile Lupu”)

– aleea Grigore Ghica Vodă (Stadionul „Emil Alexandrescu”)- aleea Mihail Sadoveanu (Școala Normală „Vasile Lupu”)-Breazu (Restaurantul „La Castel”).

Organizatorii, care sunt direct răspunzători, vor lua toate măsurile pentru desfășurarea evenimentului în condiții de siguranță, iar participanții vor fi însoțiți inclusiv de echipaje ale Poliției care vor dirija circulația rutieră, funcție de necesități. Important de menționat este faptul că pe aleea Mihail Sadoveanu, deplasarea participanților la cros se va face pe trotuar/carosabil, în funcție de necesități.

 

Cum se desfășoară evenimentul „CROS PENTRU ȘCOLI, ediția 2018”

În perioada 6 noiembrie-21 decembrie 2017 a avut loc înscrierea proiectelor pentru îmbunătățirea mediului școlar, iar din 1 februarie a demarat înscrierea alergătorilor, etapă care se va încheia pe 27 aprilie. Tot din aceeași dată a fost lansată înscrierea susținătorilor, procedură ca se va derula până pe 19 mai.

Potrivit reprezentanților Fundației Comunitare Iași, care este organizatorul evenimentului, noutatea ediției din acest an a  „Crosului pentru școli” este introducerea celei de-a cincea curse: „Cursa deghizată”, pe o distanță de 1,2 km.

„E cursa în care orice ieșean își poate scoate la iveală superputerea și poate lua înfățișarea oricărui supererou, fie el autohton, Marvel sau poate chiar o variantă mai nonconformistă.  Find you superpower! Tu ești cel ce poate schimba mentalitatea și poți decide în ce fel de oraș vrei să trăiești. Fie că alegi să alergi ca supererou deghizat în cetățean, la cursele clasice (1,2 km, 2,8 km, 5,6 km sau 8,4 km) sau alegi să îți dezvălui adevărata identitate de supererou și să te înscrii la Cursa Deghizată, Find your superpower!” au transmis organizatorii evenimentului.

În cele trei ediții, „Cros pentru școli” , s-au strâns  382,503.37 lei prin fundraising, pentru cele 61 de proiecte înscrise în cadrul evenimentului, pentru care au alergat 3,466 ieșeni de toate vârstele.
 
 
Traseul supereroilor!
Potrivit calendarului stabilit de organizatori în data de 19 mai, cursele pentru copii vor încep la ora 10.00, iar startul pentru cursele pentru adulți se va da de la ora 12.00.

Cursa Conduent (1,2 km) – Stadion – Rond Agronomie (capăt Parc Expoziție) – Stadion (traseu pe teren carosabil).

 Cursa QMOBILI (1,2 km Cursa Deghizată) – Stadion – Rond Agronomie (capăt Parc Expoziție) – Stadion (traseu pe teren carosabil)

 Cursa Go Daddy (2,8 km) – Stadion – Aleea Copou (intrare sudică Parc Copou) – Stadion (traseu pe teren carosabil)

 Cursa LEVI 9 (5,6 km) – Stadion – Liceul Pedagogic Vasile Lupu – Stadion (o parte pe teren carosabil și o parte pe teren pietonal)

 Cursa Mașina Ta (8,4 km) – Stadion – Rond Castel – Stadion (o parte pe teren carosabil și o parte pe teren pietonal)

Cursele Decathlon, pe stadionul „Emil Alexandrescu”: copiii cu vârste cuprinse între 5 și 6 ani vor alerga împreună cu părinții, pe o distanță de 400 de metri, copiii între 7 și 9/10-12 ani/ vor alerga pe distanțe de 400metri / 800 de metri, fără părinți, iar copiii care au între 12 și 14 ani vor alerga pe o distanță de 800 de metri. Participanții care au peste 14 ani sunt rugați  să se înscrie la una dintre cele patru curse mari.

„Pe 19 mai, elevi, dascăli, părinţi și ieșeni din toate colţurile judeţului își uni vor buna dispoziţie pe Stadionul «Emil Alexandrescu». Unii aleargă, alţii fac galerie. Cei mai rapizi alergători, cei mai buni fundraiseri și cele mai vesele galerii vor primi premii. Peste 1.000 de ieșeni vor alerga pentru proiectul pe care l-au sprijinit. Alături de ambasadori, au făcut ei înșiși fundraising pentru proiectele care îmbunătăţesc experienţa școlară. Fundația Comunitară Iași arată prin acest eveniment cele mai prietenoase mecanisme prin care ieșenii își exersează spiritul colaborativ și gândirea creativă! Împreună transformăm orașul în care trăim într-un loc al întâlnirii și al diversității, unde problemele se rezolvă fluid, eficient și participativ.” au încheiat organizatorii.

 

 

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*