Peste 1.000 de persoane au apelat la punctele de prim ajutor ale Primăriei în timpul caniculei

Publicat de Curierul de Iasi la data de 07/08/2017

Peste 1.000 de persoane au apelat la cele cinci corturi amenajate de municipalitatea ieșeană ca puncte de prim ajutor de miercuri, 2 august, până duminică, 6 august, când Iașul s-a aflat sub codurile galben și portocaliu de caniculă.

Miercuri, 2 august, sub incidența codului galben, la cele cinci corturi, amenajate pe pietonalul Ștefan cel Mare, Piața Voievozilor, Piața Unirii, Casa de Cultură a Studenților și Podu Roș, au apelat 174 de persoane. Joi, 3 august, tot sub cod galben, punctele de prim ajutor au deservit încă 211 persoane. Vineri, 4 august, de această dată sub cod portocaliu de caniculă, voluntarii de la Crucea Roșie și Direcția de Asistență Comunitară au acordat asistență altor 210 persoane. Sâmbătă, tot sub cod portocaliu, la cele cinci corturi au apelat 253 de persoane. În fine, duminică, 6 august, încă 159 de persoane au apelat la serviciile de asistență medicală oferite la cele cinci corturi.

În total, în cele cinci zile cât Iașul a fost sub caniculă, la punctele stradale de prim ajutor au apelat 1.007 persoane. Voluntarii prezenți la corturi nu au fost nevoiți să intervină în situații foarte grave, cu excepția zilei de joi, 3 august, când o femeie de 65 de ani care s-a prezentat la cortul din Piața Voievozilor acuzând dureri în piept a fost preluată de Serviciul de Ambulanță. Corturile au fost dotate cu aparate mobile de aer condiționat, iar în total s-au folosit 54 de bidoane de apă de câte 20 de litri. Pe ansamblu, cele mai multe persoane au cerut asistență medicală la cortul din Podu Roș și la cel de pietonalul Ștefan cel Mare.

Comments

comments

Categoria: sanatate

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*