Pe 22 aprilie va avea loc a IV-a ediție a Semimaratonului Iași

Publicat de Curierul de Iasi la data de 12/04/2018

Semimaratonul Iași, cel mai mare eveniment de profil din Nord – Estul României, se va desfășura duminică, 22 aprilie. Prima cursă va începe de la ora 9.30, startul urmând a fi dat din fața Palatului Culturii. Evenimentul este organizat de Rotary Club Iași și Salvați Copiii Iași și beneficiază de sprijinul Primăriei Municipiului Iași. Lansarea oficială a evenimentului a avut loc joi, 12 aprilie, la Palatul Roznovanu.

„Semimaratonul este un eveniment important pentru Iași pentru că adună oameni din toate colțurile țării, chiar și din afara ei. Avem două cauze caritabile pentru care este realizat. Prima se referă la copiii care vor să meargă la școală, dar nu au condiții în familiile din care provin, cauză pentru care Organizația Salvați Copiii a înființat Centrul de Educație Incluzivă «Căsuța cu Cireșe». A doua cauză se referă la copiii cu un coeficient de inteligență superior, care sunt beneficiari ai burselor Fundației ProRuralis”, a declarat Liviu Măgurianu, coordonatorul Semimaraton Iași 2018.

Acesta a adăugat că anul acesta Semimaratonul va aduna peste 1.500 de alergători.

„Strângerea de fonduri pentru copii, pentru educație, atrage mereu atenția și este un subiect important. Din punctul meu de vedere, acestea sunt cele mai importante valori în momentul de față și trebuie să le stimulăm. Nu trebuie să ne oprim aici. Este mai mult decât necesar să atragem atenția întregii opinii publice la cât de importantă este educația și, mai alers, educația timpurie și să dăm o șansă copiilor noștri oriunde se află. În mediul rural abandonul școlar a depășit 30%. Totodată, nivelul de analfabetism al persoanelor adulte, recunoscut prin statistici, a depășit 10%, iar analfabeții funcționali reprezintă aproape 40%. Pentru noi acestea sunt principalele motive pentru care vrem să ne implicăm și reprezintă cel mai grav semnal de alarmă pe care îl poate primi societatea românească în zilele în care ne aflăm. A venit momentul ca participarea civică să își spună cuvântul cu toată forța în tot ceea ce se întâmplă în viața publică în România de astăzi. Speranța noastră cam aici a rămas în acest moment. Adevăratele probleme ale României le semnalează societatea civilă. Ea trebuie să rămână în continuare la fel de prezentă și să aducă acele probleme în atenția oricui are urechi de auzit, pentru a găsi împreună o rezolvare”, a afirmat primarul Mihai Chirica.

Traseul stabilit pentru Semimaratonul Iași 2018 este Palatul Culturii – strada Anastasie Panu – strada Elena Doamna – bulevardul Independenţei – Piaţa Mihai Eminescu – strada Păcurari – şoseaua Păcurari – întoarcere la sensul giratoriu Păcurari – şoseaua Păcurari – strda Păcurari – Piaţa Mihai Eminescu – strada Gavril Muzicescu – strada Arcu – bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt – Palatul Culturii.

În funcție de nivelul pregătirii sportive, participanții își pot alege una dintre cele 4 curse din competiție:  Semimaraton individual – Europa FM (21 km), Semimaraton ștafetă – United Business Center (2 x 10,5 km), Cros – Cursa individuală – WINK (10,5 km), Cursa populară – Oxygen (2,5 km) și Cursa pentru copi – Vivertine.

Mai multe informații privind Semimaratonul Iași pot fi găsite pe www.semimaratoniasi.ro și www.facebook.com/semimaratoniasi.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*