Pe 17 decembrie va avea loc a VII-a ediție a Campaniei „Implică-te! Și tu poți fi Moș Crăciun”

Publicat de Curierul de Iasi la data de 24/11/2017

Primăria Municipiului Iaşi şi postul de televiziune Iași TV Life vor organiza a VII-a ediție a Campaniei „Implică-te! Și tu poți fi Moș Crăciun”. Evenimentul, care se va finaliza pe 17 decembrie, se adresează copiilor proveniţi din familii vulnerabile aflate în monitorizarea Direcţiei de Asistenţă Comunitară, Fundaţiei „Solidaritate şi Speranţă”, Fundaţiei „Star of Hope”, Fundaţiei Serviciilor Sociale „Bethany”, Fundaţiei „Salvaţi Copiii”, Fundaţiei „Alături de voi” și Asociaţiei „Surâsul Albastru”. Partener al evenimentului este Direcţia Judeţeană de Tineret şi Sport.

Scopul acţiunii este prevenirea fenomenului de marginalizare în rândul familiilor cu copii, aflate în dificultate. Obiectivele acţiunii sunt acordarea unui număr de o mie de pachete în valoare de 120 de lei fiecare (800 pachete acordate de Primăria Municipiului Iaşi şi 200 acordate de Iaşi TV Life), strângerea de donaţii constând în jucării și rechizite prin centrele de cartier ale Primăriei Municipiului Iaşi și organizarea unui spectacol de colinde. Grupul țintă este format din o mie de copii proveniţi din familii aflate în dificultate. Perioada colectării donaţiilor este 20 noiembrie – 15 decembrie, acestea urmând a fi distribuite pe 17 decembrie.

Condiţiile de acordare a pachetelor impun ca venitul net lunar să nu depășească 780 lei/membru de familie, depunerea unei cereri la sediul Direcţiei de Asistenţă Comunitară (strada Mitropolit Varlaam, nr. 54) și efectuarea unei evaluări a solicitării prin anchetă socială. Cererea va fi însoţită de actele de identitate ale solicitantului şi ale membrilor familiei, certificatul de naştere al copilului/copiilor, certificatul de handicap al copilului/copiilor, alte acte privind componenţa familiei, adeverinţele de salariat (cu menţiunea salariului net pentru luna anterioară), cuponul de pensie, cuponul de indemnizaţie și alte surse de venit (orice document justificativ). Beneficiarii vor fi anunţaţi cu privire la data, ora și locul acordării ajutorului de urgenţă în natură, telefonic, de către inspectorii Direcţiei de Asistenţă Comunitară Iaşi.

 

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*