Pasajul pietonal Piaţa Unirii, recepţie finală

Publicat de Curierul de Iasi la data de 17/11/2015

Marţi, 17 noiembrie 2015, primarul interimar al Municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a efectuat o vizită în arealul Pasajului Pietonal Piaţa Unirii, Esplanadei Piaţa Unirii, străzii Lăpuşneanu şi străzii Mitocul Maicilor, părţi componente ale Proiectului de regenerare urbană a zonei Lăpuşneanu – Piaţa Unirii.

pasaj unirii 17 nov 043

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pasajul pietonal subteran din Piaţa Unirii a fost deja deschis publicului, beneficiind de spaţii comerciale, grupuri sanitare renovate, un iluminat modern şi un design elegant. Elevatoarele destinate accesului persoanelor cu dizabilităţi sunt, la rândul lor, funcţionale, la fel ca şi liftul dinspre ieşirea spre Cinema Victoria.

“Ne aflăm la momentul finalizării unui nou obiectiv foarte important şi cu un impact deosebit asupra imaginii Iaşului. Cred că este cel mai modern pasaj subteran din România şi chiar ne putem mândri cu ceea ce avem aici. Este un pasaj ce rezultă dintr-o finanţare europeană, fiind o etapă dintr-un program mai larg care include şi renovarea străzii Lăpuşneanu, finalizată la rândul său. Mai rămân de parcurs încă două etape până la sfârşitul acestui an, esplanada Piaţa Unirii şi strada Mitocul Maicilor, aflate în faze avansate de lucru. Pe lângă faptul că facilitează traversarea unei intersecţii centrale, Pasajul oferă şi elemente de utilitate publică, cum ar fi panouri de publicitate, grupuri sanitare modernizate, spaţii comerciale. Important va fi să păstrăm acest pasaj în condiţii civilizate şi, în acest context, vă pot spune că avem în curs de finalizare şi o reţea de supraveghere video, tocmai pentru a avea grijă de modul în care se prezintă pasajul”, a declarat Mihai Chirica, primarul interimar al Iaşului.

Edilul a dat asigurări că, în circa trei săptămâni, va fi finalizată şi renovarea Esplanadei Piaţa Unirii, lucrările de reabilitare a străzii Mitocul Maicilor şi parcării de pe Bv. Independenţei aflându-se într-un stadiu avansat de execuţie.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*