Pasajul Octav Băncilă – Primul pilon

Publicat de Curierul de Iasi la data de 11/04/2013

Pasajul suprateran din zona Ţigarete va oferi o legătură rapidă şi directă cu centrul oraşului. Lucrările de construcţie se află în plină desfăşurare.

Primul pilon al pasajului a fost turnat în Păcurari

Fără îndoială, cel mai important proiect pentru cartierele Alexandru, Dacia şi Păcurari este pasajul suprateran Octav Băncilă a cărui construcţie a demarat anul trecut. Lucrarea trebuie să fie gata până în toamna anului viitor. Costurile totale sunt de aproximativ 15 milioane de euro, mare parte din sumă fiind fonduri europene nerambursabile. Pasajul va rezolva o mare problemă de trafic, mai ales auto: va lega cartierele Alexandru cel Bun şi Dacia de centrul Iaşului.

532 metri lungime

Pasarela Octav Bancilă va avea o singură bandă pe sens, lăţimea totală a carosabilului fiind de 7,8 metri. Pasarela va trece deasupra liniilor de cale ferată din zona Ţigarete şi a străzii Moara de Foc pentru a ajunge în Păcurari, în zona intersecţiei străzii Arcu cu strada Octav Băncilă. Lungimea totală a pasajului suprateran este de 532 metri. Pe partea cartierului Alexandru, accesul pe pasaj se va putea face de pe străzile Tabacului, şos. Naţională şi Sarmizegetusa, iar în Păcurari – pe strada Arcu şi strada Păcurari.

9 străzi refăcute

În cadrul aceluiaşi proiect vor fi reabilitate complet mai multe străzi adiacente pasajului, pe unele din acestea lucrările fiind deja definitivate. În proiect sunt incluse modernizări complete pe 9 străzi: Sarmizegetusa, Strămoşilor, Tabacului, Columnei, Vitejilor, Muşatini, Plăieşilor, Petru Poni, Toma Cozma. De asemenea, vor fi reabilitaţi şi modernizaţi peste 40.000 mp de trotuare aferente străzilor.

În actuala intersecţie de la biserica Catolică Sf. Anton va fi amenajat un sens giratoriu care să ofere un trafic fluid de urcare – coborâre la pasaj

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*