Pasajul Octav Băncilă, lucru în două schimburi

Publicat de Curierul de Iasi la data de 06/11/2015

bancila (5) Lucrările de la Pasajul Octav Băncilă avansează cu paşi repezi. „A fost accelerat ritmul lucrărilor la toate proiectele de investiţii pe care le avem în derulare. La pasajul «Octav Băncilă» se lucrează în două schimburi, inclusiv în timpul nopţii”, a declarat Mihai Chirica, primarul interimar al Iaşului.

În linie dreaptă
În prezent, ambele sensuri de mers din zona centrală a pasajului Octav Băncilă sunt asfaltate, lucrându-se la montarea bordurilor şi amenajarea trotuarelor. De asemenea, au fost montaţi stâlpii de iluminat de-a lungul pasajului, precum şi gardurile de protecţie. În zona ambelor rampe de acces, atât spre str. Tabacului, cât şi spre Păcurari, structurile de beton au fost umplute cu pâmânt, efectuându-se lucrări de compactare a acestuia. În zilele următoare, urmează a fi turnat stratul de umplutură şi către str. Arcu. Constructorul preconizează finalizarea rampelor de acces în aproximativ o săptămână, urmând a se începe asfaltarea acestora şi a bretelelor spre strada Arcu. „Sperăm ca, la finalul anului, să putem circula pe pasaj”, a spus primarul interimar Mihai Chirica.

bancila (11)Proiect complex
Pasajul Octav Băncilă va face legătura între cartierele Dacia – Alexandru şi Păcurari, facilitând astfel traficul auto spre centrul oraşului. Proiectul cuprinde, de asemenea, modernizarea a 9 artere din zona de acces a pasajului. În acest moment se lucrează la finalizarea străzii Toma Cozma, ultima neterminată din proiect. În anii precedenţi au fost refăcute trotuarele şi a fost asfaltat carosabilul de pe str. Sarmisegetuza, str. Strămoşilor, str. Tabacului, str. Columnei, str. Vitejilor, str. Muşatini, str. Plăieşilor şi str. Petru Poni. Cele 9 străzi modernizate totalizează o lungime de peste 9 kilometri. În ansamblul său, proiectul are o finanţare de 85 milioane lei şi urmează să fie finalizat până în luna decembrie a acestui an.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*