Pasajul Octav Băncilă: 95% finalizat

Publicat de Curierul de Iasi la data de 12/11/2015

Cel mai important proiect de infrastructură din municipiu se apropie de finalizare. Pasajul Octav Băncilă, ridicat printr-un proiect cu finanţare europeană, este realizat, în acest moment, în proporţie de 95%. La începutul acestei săptămâni a fost turnat ultimul strat de asfalt pe porţiunea suspendată a pasajului, iar miercuri şi joi au demarat şi lucrările de aşternere a stratului de binder pe rampa de acces dinspre strada Tabacului, în cartierul Alexandru cel Bun.

pasaj bancila (8) pasaj bancila (25)Panouri fonoabsorbante
În paralel, constructorii lucrează la montarea panourilor fonoabsorbante în lateralele pasajului. Utilizate pentru prima dată la un proiect rutier în municipiu, panourile sunt dintr-un panou metalic, în partea inferioară, peste care este montat un geam din plexiglas cu proprietăţi de protecţie fonică. În această categorie de lucrări sunt montate momentan panourile inferioare, urmând să fie montat şi plexiglasul. Un alt obiectiv depăşit deja este montarea stâlpilor de iluminat pe extremele pasajului, reţeaua fiind gata pentru conectare. Pe sectorul suspendat al pasajului, mai sunt de finalizat trotuarele de pe ambele sensuri. Turnarea betonului pe tronsoanele pietonale este programată săptămâna viitoare, iar mai apoi vor fi şi asfaltate.

Rampele spre Păcurari
Legătura spre cartierul Păcurari este la stadiul de finalizare a umpluturilor pentru cele două bretele – spre strada Arcu şi spre strada Păcurari. Turnarea zidurilor de sprijin este aproape definitivată, până la finalul acestei săptămâni urmând să fie terminată compactarea straturilor suport pentru carosabil. De altfel, conform planificărilor de şantier, după data de 16 noiembrie urmează ca utilajele de asfaltare să intre cu turnarea primului strat și pe aceste rampe. În noaptea zilei de miercuri spre joi, 11, respectiv 12 noiembrie s-a lucrat şi la tablierul de susţinere a pasajului. Cu ajutorul unei platforme elevatoare, muncitorii au vopsit porţiunile metalice de sub pod, după demontarea pilonilor provizorii.
În cadrul ansamblului pasajului rutier mai sunt de realizat căile de acces pentru proprietățile private de pe strada Tabacului. De asemenea, în același proiect, se mai desfășoară lucrări pe strada Toma Cozma. Artera este modernizată în proporţie de 99%, fiind în curs de realizare rectificări la intersecţiile cu drumurile laterale şi la ridicarea capacelor de canal la nivelul străzii.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*