Parteneriate între municipalitate şi instituţiile publice şi private privind protecţia mediului

Publicat de Curierul de Iasi la data de 24/05/2019

Primăria Municipiului Iași rămâne un partener al instituțiilor publice sau private care solicită sprijin în derularea de proiecte care vizează protejarea mediului.

Consiliul Local a aprobat acordul de parteneriat între Municipiul Iași și Mănăstirea Cetățuia, Mănăstirea „Tuturor Sfinților” Bucium-Iași, Brigada 15 Mecanizată „Podu Inalt”, Agenția Națională pentru Protecția Mediului necesar implementării proiectelor de amenajare a spațiilor verzi. Părților implicate le-au fost repartizate demersuri clare pentru implementarea obiectivului prezentului acord de parteneriat.

Astfel, Mănăstirea Cetățuia, Mănăstirea „Tuturor Sfinților” Bucium-Iași, Brigada 15 Mecanizată „Podu Inalt”, Agenția Națională pentru Protecția Mediului vor participa la amenajarea spațiilor verzi prin acordarea sprijinului logistic, ce constă în pregătirea terenului, săparea gropilor în vederea plantării arborilor, arbuștilor și florilor acoo unde este necesar și asigurarea de apă până ce materialul dendrologic ajunge la maturitate deplină și după.

În schimb, Municipiul Iași va sprijini cu lucrări de amenajare peisagistică a spațiilor din incinta Mănăstirii Cetățuia, Mănăstirii „Tuturor Sfinților” Bucium-Iași, Brigăzii 15 Mecanizată „Podu Inalt”, Agenției Naționale pentru Protecția Mediului, lucrări ce constau în asigurarea materialului deondrofloricol, semănarea gazonului, aplicarea rulourilor de gazon și a sistemului de irigații pentru 850 mp în incinta Brigăzii 15 Mecanizată „Podu Inalt”, în baza unui contract  de delegare a gestiunii încheiat între SC Servicii Publice SA  și Municipiul Iași.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*