Parteneriat pentru îmbunătățirea colectării selective a deșeurilor

Publicat de Curierul de Iasi la data de 18/12/2017

Municipalitatea dorește să îmbunătățească sistemul de colectare selectivă a deșeurilor. În acest sens, Primăria Municipiului Iași a încheiat un acord voluntar cu opt companii importante din România în scopul creșterii cantității de ambalaje primare și deșeuri de echipamente electrice și electronice colectate.

Partenerii municipalității în acest program sunt Greentech SA, Total Waste Management SRL, Carrefour România SA, Quadrant – Amroq Beverages SRL (Pepsi), Next Eco Recycling SA, Greenglass Recycling SA, Greenweee International SA și Romcarbon SA, acestui demers putând să i se alăture și alte entități. Acordul este încheiat pe o perioadă de cinci ani și va putea fi prelungit printr-un act adițional.

Conform documentului menționat, Greentech va asigura infrastructura de colectare selectivă a deșeurilor reciclabile. Aceasta va fi compusă din 10 stații Sigurec City și trei stații Sigurec Public, stațiile urmând a rămâne în proprietatea firmei pe toată perioada derulării proiectului. Greentech va asigura plata racordării și a consumului de energie electrică necesar funcționării stațiilor inteligente de colectare a deșeurilor reciclabile. Tot în cadrul proiectului, Greenweee International, Greenglass Recycling și Romcarbon vor desfășura activitățile de reciclare a deșeurilor reciclabile colectate.

Comments

comments

Categoria: ecologie

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*