Organizația EuroDEMOS, poveste de succes la Bruxelles

Publicat de Curierul de Iasi la data de 21/02/2019

A devenit o tradiţie ca, în luna februarie, Comisia Europeană și Agenția Executivă pentru Educație, Cultură și Audiovizual (EACEA) să organizeze la Bruxelles sesiuni de informare pentru potențialii solicitanți cu privire la programul Erasmus+ Sport și oportunitățile de finanțare ale acestuia.

Asociaţia EuroDEMOS a participat la evenimentul din acest an, fiind reprezentată de Președintele Executiv Ana-Cristina Zacornea. Liderul unei organizații ”poveste de succes” la nivel european, Ana – Cristina Zacornea a fost prezentă ca membru al prezidiului sesiunii adresate politicilor europene, prezidiu condus de Șeful Unității de Sport din cadrul Comisiei Europene, domnul Yves Le Lostecque. Membri ai acestui prezidiu restrâns au fost și: Marija Crnković, Oficiul Central de Stat pentru Sport, Croația; Barbara Silva, Federația Internațională a Automobilului și Artur Sobolewski, Primăria Kielce, Polonia.

Cu acest prilej Președintele Executiv EuroDEMOS a vorbit despre “Povestea de succes” Societatea Civilă – un Actor Fair Play al Uniunii Europene, proiect finalizat care s-a distins la nivel european prin impact, contribuția la elaborarea politicilor, rezultatele inovatoare, abordarea creativă și drept proiect care poate fi o sursă de inspirație pentru alții. ”Sunt foarte importante aceste fonduri pentru dezvoltarea comunităților noastre. Mai important este să se cunoască faptul că acestea există pentru a putea vedea beneficiile lor. Cunoscând și fiind conștienți de suportul venit din partea Uniunii Europene, și noi putem contribui la dezvoltarea sentimentului de apartenență al comunităților noastre la Uniunea Europeană”, a afirmat Ana-Cristina Zacornea. Toți cei care au fost prezenți sau au urmărit evenimentul s-au putut bucura de recomandarea domnului Yves Le Lostecque de a profita de prezența Președintelui Executiv EuroDEMOS pentru a beneficia de o documentare avizată și informații pertinente.

 

La manifestare a participat şi Comisarul European pentru Educație, cultură, tineret și sport, domnul Tibor Navracsics, care a subliniat deosebita importanță a proiectelor de bună calitate pentru transpunerea politicilor și priorităților în acțiuni concrete, menționând că suportul Comisiei Europene pentru perioada următoare 2021 – 2027 va consta în dublarea bugetului acestui program.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*