Organizarea mitingurilor electorale și ale societății civile, aprobată fără discriminare

Publicat de Curierul de Iasi la data de 03/05/2019

Așa cum a procedat și în ceea ce privește amplasarea și montarea diverselor materiale electorale în oraș, Primăria Municipiului Iași tratează fără părtinire sau discriminare cererile filialelor locale ale partidelor politice și candidaților independenți, precum și ale organizațiilor neguvernamentale de organizare a unor evenimente publice.

În contextul apropiatelor alegeri pentru Parlamentul European, municipalitatea a primit mai multe solicitări din partea unor partide și organizații civice pentru organizarea unor manifestări publice în Piața Unirii. În cursul zilei de astăzi, 3 mai, membrii Comisiei de avizare a manifestărilor publice la nivelul Municipiului Iași (din care fac parte primarul și secretarul Municipiului, reprezentanți ai Poliției Municipiului Iași, Inspectoratului de Jandarmi Județean Iași și Poliției Locale Iași) au analizat cu maximă atenție toate aceste solicitări pentru a găsi soluțiile optime pentru satisfacerea acestora. Astfel, membrii Comisiei amintite au aprobat toate cererile depuse și, în acord cu solicitanți, au stabilit o serie de condiții care să asigure atât protecția participanților, cât și a cetățenilor care nu participă la mitinguri, precum și respectarea normelor legale.

Manifestările publice din Piața Unirii vor fi organizate astfel:

– joi, 9 mai, între orele 14.30 și 19.00: miting electoral organizat de Partidul Social Democrat;

– sâmbătă, 11 mai, între orele 16.00 și 20.00: miting electoral organizat de Partidul Național Liberal;

– duminică, 12 mai, între orele 18.00 și 21.00: adunare publică organizată de societatea civilă, urmată de un marș spre Palatul Culturii.

În context, amintim că joi, 9 mai, de la ora 10.00, în Piața Independenței (pe bulevardul cu același nume), Primăria Municipiului Iași și Garnizoana Iași vor organiza o serie de manifestări oficiale pentru a marca Ziua Europei, a Independenţei României şi sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial. De asemenea, după discuțiile din ședința de astăzi a Comisiei de avizare a manifestărilor publice la nivelul Municipiului Iași, primarul Mihai Chirica a decis ca în cadrul evenimentelor publice dedicate unor momente importante pentru viața orașului, a țării și a Europei o jerbă de flori să fie depusă și din partea societății civile, alături de cele ale administrației publice locale și centrale, partidelor politice, Armatei etc.

„Îi invit pe toți cetățenii de bună credință să participe la manifestările din Piața Independenței dedicate acestor evenimente atât de importante pentru viața Iașului, a României și a Europei. Ca primar, voi rămâne garantul respectării principiilor democratice și normelor legale, indiferent de culoarea politică a partidelor sau de orientările organizațiilor neguvernamentale care doresc să organizeze evenimente publice. Nu voi face nicio excepție de la aplicarea riguroasă a legii și nici de la hotărârea de a găsi măsurile cele mai bune astfel încât cetățenii Municipiului Iași să resimtă cât mai puțin manifestările politice ale diverselor partide care se vor resimți în această perioadă în spațiul public. Nu în cele din urmă, le transmit public membrilor partidelor care sunt responsabili de organizarea acestor evenimente că, înainte de a fi lideri politici, sunt oameni, cetățeni ai Iașului, ai României și ai Europei”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*