“Ora Pământului”, marcată prin cânt coral de Programul Naţional Cantus Mundi

Publicat de Curierul de Iasi la data de 19/03/2019

Programul Naţional Cantus Mundi organizează pe 30 martie 2019 a patra ediţie a evenimentului Ora Pământului. Anul acesta, manifestarea se va desfăşura simultan, în intervalul orar 20:30 – 21:30, în peste 70 de localităţi din 33 de judeţe din ţară.

La Iaşi, evenimentul va fi sărbătorit de peste 700 de copii din corurile Programului Naţional Cantus Mundi în faţa Palatului Culturii. Începând cu ora 20:30, corurile de copii Cantus Mundi vor interpreta cântece special selectate pentru acest moment şi, în acelaşi timp, se va întrerupe iluminatul în zonă.

În 2018, peste 10.000 de copii din toată ţara, membri ai programului naţional, au sărbătorit evenimentul prin cânt coral şi implicare în abordare civica a problemelor cauzate de schimbările climatice şi de extra-consumul de energie.

Cea de a patra ediție a evenimentului „Ora Pământului”, organizat de echipa Cantus Mundi, este realizată în parteneriat cu WWF (World Wide Fund for Nature), care a lansat acest proiect internaţional în 2007.

Corul Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” este vectorul principal al mişcării corale româneşti, un etalon de profesionalism la nivel internaţional, un ambasador cultural redutabil.

Programul Național Cantus Mundi, direcție a Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, este cel mai mare program de integrare socială prin muzică din România.

Comments

comments

Categoria: ecologie,eveniment

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*