Opera Națională Română Iași vă invită la spectacolul “Liliacul”

Publicat de Curierul de Iasi la data de 31/01/2012

Opera Națională Română Iași vă invită la spectacolul “Liliacul”, operetă în trei acte de Johann Strauss-fiul, joi, 2 februarie, ora 18.30, la Casa de Cultură a Studenților.

Interpretează orchestra, soliștii și ansamblul de balet ai Operei Naționale Române Iași, sub bagheta dirijorului Gabriel Bebeșelea.

Invitat în rolul lui Frank este basul Petre Burcă (Opera Națională Română din Cluj-Napoca).

Din distribuție fac parte:

Rosalinde: Diana Bucur

Gabriel von Eisenstein: Cosmin Marcovici

Prinţul Orlovsky: Maria Macsim Nicoară

Adela: Lăcrămioara Maria Hrubaru-Roată

Dr. Falke: George Cojocariu

Dr. Blind: Tudor Florenţa

Frosch: Iulian Ioan Sandu

Ivan: Victor Zaharia

Alfred: Aurel Bălae

Solistă balet: Lăcrămioara Proca

Soprana Ana Maria Donose Marcovici va debuta în rolul “Ida”.

“Liliacul”, libretul de Karl Haffner și Richard Genée, după nuvela “Le Reveillon” de Henri Melhac și Ludovic Halévy, a avut premiera la Viena, la „Theater an der Wien“, la data de 5 aprilie 1874.

În România, prima reprezentație a avut loc la 20 martie 1891, la Teatrul Național din București, sub conducerea artistică a lui George Stephănescu. De atunci opereta a fost pusă în scenă de principalele companii artistice din România. Noua montare a „Liliacului” la Opera Română din București a avut loc la 11 martie 1968.

În creația lui Strauss, opereta “Liliacul” ocupă locul de căpatâi, situându-se și astăzi printre cele mai valoroase lucrări aparținând acestui gen. Succesul, de care s-a bucurat de-a lungul vremii, s-a datorat în primul rând muzicii inspirate și pline de prospețime. Opereta clasică a celui mai popular și iubit compozitor al Vienei anilor 1874 reușește în același timp să dezvăluie și să sublinieze intriga unei farse ingenios ticluite și pline de haz. La Iași “Liliacul” s-a jucat prima oară în anul 1963, în regia lui Jean Rînzescu.

Prețul unui bilet este de 30 de lei (în stal), 20 de lei (la balcon) și 15 lei redus.

De asemenea, menționăm că noul număr de la Agenția Operei este 0332.888.448.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*