Olimpicii de la Colegiul Național „Emil Racoviță” Iași, sărbătoriți în cadrul unei manifestări speciale

Publicat de Curierul de Iasi la data de 07/06/2019

Joi, 6 iunie, Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” Iaşi a sărbătorit elevii olimpici, profesorii lor coordonatori şi părinţii acestora.

Gala olimpicilor, iniţiată în anul 1998 de prof. Seryl Talpalaru, director al Colegiului Naţional „Emil Racoviţă”, a devenit o manifestare de tradiție a unității de învățământ. La ediția din acest an, printre invitați s-au numărat conf. dr. Adrian Iftene, decan al Facultăţii de Informatică Iaşi, conf. dr. Sebastian Popescu, decan al Facultăţii de Fizică Iaşi, lector dr. Marius Apetrii, prodecan al Facultăţii de Matematică Iaşi, prof. Bogdan Bârzoi, inspector general adjunct al IȘJ Iaşi şi prof. Seryl Talpalaru, preşedinte al Fundaţiei Leris.

În deschiderea galei, a fost invitat să le vorbească olimpicilor și primarul Iașului, Mihai Chirica.

„Cred că este foarte important ca elevii să performeze la fiecare materie, încercând totodată să valorifice patrimoniul României. Într-o astfel de etapă, doresc să îi felicit nu doar pe care sunt premiați, pe profesorii care au ajutat la atingerea performanțelor și pe părinții care i-au sprijinit pe aceștia, ci și pe ceilalți elevi care tratează educația ca pe o prioritate. Colegiul Național «Emil Racoviță» Iași reușește să rămână în topul celor mai bune licee, standard care trebuie menținut mai departe. Vă încurajez să vă continuați această misiune, așa cum ați făcut-o și până acum: cu muncă, dedicație, fiind conștienți de influența pe care o aveți asupra tinerelor generații. Cred că tinerii merită toată atenția noastră, ei reprezintând reperul dezvoltării comunității”, a declarat primarul Mihai Chirica.

În cadrul galei au fost premiaţi șapte elevi pentru rezultatele obţinute la nivel internaţional în anul 2018, precum şi cei 90 de elevi care au obţinut rezultate la olimpiadele naţionale în anul 2019, alături de profesorii lor coordonatori. Părinţii elevilor premiaţi au primit o scrisoare de felicitare şi de mulţumire pentru construirea unui parteneriat real cu şcoala, în scopul valorificării la maximum a potenţialului creativ al elevilor noştri.

Comments

comments

Categoria: educatie

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*