Oficial: Papa Francisc va veni la Iaşi!

Publicat de Curierul de Iasi la data de 11/01/2019

Biroul de Presă al Sfântului Scaun a confirmat faptul că Papa Francisc va veni la Iaşi în cadrul vizitei mai ample pe care suveranul pontif o va face în România în perioada 31 mai – 2 iunie 2019.

Conform Vaticanului, Papa Francisc va vizita România în perioada 31 mai – 2 iunie 2019, răspunzând astfel invitației autorităților Statului român și a Bisericii Catolice din România. Vizita va avea în primul rând un caracter pastoral, dar va însuma și importante valențe ecumenice sub motto-ul „Să mergem împreună!” Pe parcursul celor trei zile, Sanctitatea Sa va vizita Bucureștiul, Iașul și Blajul precum și sanctuarul marian de la Șumuleu-Ciuc.

 

Episcopii catolici din România au primit cu bucurie și recunoștință vestea vizitei Papei Francisc, îndemnându-i pe credincioși și pe toți oamenii de bunăvoință să se unească în rugăciune pentru ca acest eveniment să aducă roade bogate în viața spirituală a creștinilor precum și în favoarea binelui și unității întregii societăți românești.

„Ne bucurăm să ne pregătim de acest moment anunţat cu atâta bucurie pentru noi. Am aşteptat atât de mult să vină în mijlocul nostru şi împreună să ne bucurăm. Îndrept spre toţi fiii Bisericii noastre un apel ca această bucurie să crească mereu până în ziua când Sfântul Părinte va pune piciorul aici, în mijlocul poporului nostru. El vrea să ne vadă pe toţi, să ne mângâie, să ne salute, să-i întărească pe cei care au probleme, suferinţe, greutăţi. Sfântul Părinte este ca un tată care vine să-şi viziteze fiii. Apelul meu este ca, până la sfârşitul lunii mai, să ne pregătim cu toţii intens şi să ieşim în întâmpinarea lui, implorând binecuvântarea sa. Îi spunem Sfântului Părinte că îl aşteptăm în România cu ospitalitatea noastră proverbială. Vă aşteptăm să veniţi în mijlocul nostru, ca împreună să-l preamărim pe Dumnezeu, împreună să ne simţim sub ocrotirea Preacuratei Fecioare Maria, împreună să ne împlinim datoria şi misiunea noastră de fii ai Preacuratei Fecioare Maria şi de fii ai sfintei noastre Biserici”, a declarat PS Petru Gherghel, Episcopul Diecezei Romano – Catolice de Iaşi.

„Sperăm ca prezența în România a Urmașului Sfântului Petru să aducă României inspirația pentru a uni tot ceea ce e bun și valoros în favoarea țării și a binelui comun. Să putem regăsi voința dialogului între Bisericile creștine bazat pe respectul alterității, care să unească energiile creștinilor în favoarea vieții și a valorilor firești ale Creației lăsate de Dumnezeu”, a transmis, în Mesajul său, Preafericitul Cardinal Lucian Mureșan, Arhiepiscop Major al Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, și Președinte al Conferinței Episcopilor Catolici din România.

Programul detaliat al vizitei Sfântului Părinte va fi publicat ulterior de Vatican. Papa Francisc este al doilea Papă care vine în vizită în România, după Sfântul Papă Ioan Paul al II-lea care a poposit pe aceste meleaguri în mai 1999.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*