O singură firmă interesată de preluarea termoficării

Publicat de Curierul de Iasi la data de 22/12/2011

La licitaţia pentru concesionarea serviciului de termoficare s-a prezentat o singură firmă. Conform procedurilor legale, municipalitatea va iniţia negocieri directe cu această firmă, urmând ca detaliile preluării şi administrării serviciului să fie decise la începutul anului viitor. Compania care a depus dosarul la licitaţie este Dalkia, firma care se ocupă şi în acest moment cu activitatea fostei societăţi CET SA. Având în vedere că municipalitatea se află la a doua procedură de licitaţie va urma etapa de negociere directă. În luna noiembrie, la prima licitaţie, tot Dalkia a fost singura firmă care s-a înscris.

„După a doua procedură de licitaţie putem începe negocierile directe cu firma care s-a înscris. Practic se va negocia contrractul de contractul de concesiune pe o perioadă de 10 până la 20 de ani şi vor fi stabilite obligaţiile operatorului”, a precizat Mihai Chirica, directorul tehnic şi de investiţii al primăriei municipiului. Compania care se va ocupa de căldura ieşenilor trebuie să prezinte un plan de investiţii care să asigure scăderea costului de producţie a gigacaloriei, astfel încât preţul pentru populaţie să fie redus. În acest moment, ieşenii racordaţi la sistemul centralizat trebuie să plătească 265 lei pe gigacalorie.

Primăria ieşeană a demarat procedura de licitaţie internaţională pentru selectarea unui operator licenţiat pentru producerea energiei electrice şi termice. Această procedură a fost urmarea preluării de către primărie a serviciului de la CET SA, societate care era în imposibilitatea financiară de a asigura căldura ieşenilor în această iarnă.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*