„O scrisoare pierdută”, pe scena Naţionalului

Publicat de Curierul de Iasi la data de 08/01/2015

Instituţiile de cultură ieşene au programat evenimentele pe luna ianuarie. Fie că este vorba de teatru, dans sau operă, ieşenii au de ales dintr-o sumedenie de spectacole.

Gală extraordinară
Opera Naţională Română Iaşi invită publicul, duminică, 18 ianuarie, la „Gala extraordinară pentru Anul Nou”. Spectacolul va avea loc în Sala Mare a Teatrului Naţional, între orele 18.30 – 20.00. Preţurile biletelor variază între 10 şi 60 lei, în funcţie de locul din sală, acestea putând fi achiziţionate de la Agenţia Operei. Evenimentul constă în fragmente din opere celebre în interpretarea baletului şi orchestrei Operei Naţionale Române Iaşi.

Sala Mare Teatru NationalCuvântul regizorului
Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” deschide spectacolele lunii ianuarie pe data de 8, de la ora 19.00, cu „O scrisoare pierdută” de I.L. Caragiale, un spectacol de Mircea Cornişteanu. Evenimentul va avea loc în Sala Mare. Următoarele reprezentaţii au loc pe 9 şi 30 ianuarie. „Din 1974 până astăzi, deci mai bine de 40 de ani, am pus în scenă Scrisoarea… de 6 ori, de fiecare dată am găsit în text lucruri care-mi scăpaseră, relaţii noi, nuanţe diferite faţă de cele din spectacolele anterioare, dar mai ales situaţii mereu compatibile cu realităţile contemporane. Iată de ce acest spectacol se petrece în anul în care citiţi aceste rânduri, an în care, ca şi în 1884, problemele noastre sunt revizuirea Constituţiei, corupţia, Europa «cu ochii aţintiţi asupra noastră» şi mai ales «eu cu cine votez»”, a afirmat regizorul Mircea Cornişteanu.

Din program
Sâmbătă, 10 ianuarie, de la ora 19.00, în Sala Mare a Teatrului Naţional, spectatorii pot asista la „Tartuffe” de Moliere. Preţul unui bilet variază între 16 şi 40 lei, în funcţie de locul din sală. Pe 11 ianuarie urmează „Pălăria florentină” de Eugène Labiche, în regia lui Silviu Purcărete. Preţ bilet: 16 – 40 lei.
„Damen Tango” de Valentina Aslanova poate fi vizionată joi, 15 ianuarie, de la ora 18.00 în Sala Studio Teofil Vâlcu. Preţ bilet: 22 lei. Urmează „Femeia mării” după Henrik Ibsen. Piesa se joacă vineri, 16 ianuarie, de la ora 19.00 în Sala Mare a Teatrului Naţional, preţul unui bilet variind între 16 şi 40 lei. „A murit Tarelkin!” de A.V. Suhovo-Kobâlin e pe 17 ianuarie de la ora 19.00 în Sala Teatru la Cub. Preţ bilet: 32 lei.
Comedia „Tanti Chanel” de Nikolai Koleada va fi pusă în scenă duminică, 18 ianuarie, de la ora 19.30, în Sala Uzina cu Teatru. Preţ bilet: 22 lei. Finalul lunii aduce piesele „Focul”, „Cum am devenit stupid”, „Hronicul găinarilor”, „12 scaune”, „Tinereţe fără bătrâneţe şi teatru fără de moarte”, „Onorabili în direct” şi „Arborele nopţii”.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*