O nouă reuniune a fotografilor la Casa de Cultură “Mihai Ursachi”

Publicat de Curierul de Iasi la data de 22/03/2017

În Sala „Diotima” a Casei de Cultură „Mihai Ursachi” a Municipiului Iaşi a avut loc marţi, 21 martie 2017, întrevederea privată a Clubului Fotografilor Iaşi. Pentru început, Dorin Mocanu a prezentat portofoliul de fotografii realizate în ultimul an de zile. În acelaşi timp, Dorin Mocanu a arătat albumul său de fotografie care cuprinde imagini artistice în periplul său din ţară şi străinătate. A urmat prezentarea portofoliului lui Bogdan Cernea, ce a cuprins cadre surprinse cu precădere în vacanţe. Membrii clubului au aflat cu această ocazie că Bogdan Cernea a folosit telefonul pentru a realiza fotografiile expuse, aceasta pentru că de cele mai multe ori i-a fost mai comod să folosească un astfel de dispozitiv pentru a surprinde cadrele ce i-au atras atenţia. După o scurtă prezentare a designului site-ului Clubului Fotografilor Iaşi, s-a amintit de implicarea importantă a lui Florin Aioanei în construcţia acestei pagini de internet.

Vlad Colotilă a amintit de trei expoziţii de fotografie colective programate în 2016 în Galeria „Labirint”, iar pentru perioadele expoziţionale din 2018 de la Galeria de artă „La Gard” s-au propus patru teme. Ghenadie Cebanu a propus pentru întrevederea privată de luna viitoare (25 aprilie 2017) un mic proiect fotografic.

În ultima parte a serii, Marius Gerber, şef de tură la Societatea Naţională de Comunicaţii, Sucursala Iaşi, şi aeromodelist la Aeroclubul Iaşi, pasionat de fotografia aeriană, a prezentat portofoliul său, dar şi câteva clipuri video. De asemenea, a făcut o demonstraţie cu drona pe care şi-a confecţionat-o singur, răspunzând întrebărilor venite din partea membrilor.

Constantin Ciofu

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*