O nouă lansare de carte la Clubul Junimea – Scriptor

Publicat de Curierul de Iasi la data de 12/03/2019

Clubul Junimea – Scriptor invită publicul miercuri 13 martie 2019, ora 16.16 (sic!), la Sala „B.P Haşdeu” de la B.C.U. „Mihai Eminescu”, la ediția nr. 121 a seriei de întâlniri săptămânale dedicate celor mai recente titluri și autorilor junimiști, organizate de editura „Junimea” şi revista „Scriptor”.

Evenimentul va prilejui lansarea volumului “Drumuri şi sentimente”, de Lucia – Gabriela Munteanu, fiind prezentat de Andreea Mironescu şi Florin Faifer.

“Ceea ce ne oferă scriitura jurnaliera a Luciei-Gabriela Munteanu sta nu atât sub semnul livrescului, cât al firescului emoțional, al capacitații de a trai pe alte meleaguri cu sentimentul ca ești acasă. E parcursul unui cetățean al lumii, care se bucura de tot ceea ce vede, de oameni, de peisaje, de opere de arta, asimilându-le firesc microcosmosului sau spiritual, pentru a le încredința mai apoi scrisului, după o cuvenita decantare a trăirilor retrospective. De aici curgerea lină şi, în același timp, vibrantă a povestirilor sale, evocatoare, captivantă şi uimitor de expresivă”, este de părere Mihaela Paraschiv.

“O carte atașantă, într-o gamă nesfârșită de încântări, este jurnalul, de o originalitate aparte prin felul în care e conceput, Sfidarea livrescului. Urcând si coborând treptele imaginarului, gândind au ba în consens, Gabriela si Eugen hălăduiesc prin vremuri de demult, contempla castele, catedrale si alte mândre edificii, mângâie cu privirea încărcată de o emoție ce trece lesne în extaz un peisaj seducător, glorie a naturii si a bunei rânduieli. O înțelepciune calda si un rafinament boieresc îi învăluie pe norocoșii Filemon si Baucis de la Moldova într-un răsfăț poeticesc. Îndrăgostiți într-o lume plina de minunății”, declară Florin Faifer.

În cadrul manifestării de miercuri va fi lansat şi nr. dublu (3 – 4) al revistei Scriptor.

Evenimentul îi va avea ca amfitrioni pe Simona Modreanu şi Lucian Vasiliu, secretariatul fiind asigurat de Cornelia Apetroaie, Diana Bobică şi Ema Luca.

 

Comments

comments

Categoria: cultura si culte

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*