O nouă ediție a Simpozionului „Monument – Tradiţie şi Viitor”

Publicat de Curierul de Iasi la data de 08/09/2017

Consilierii locali au aprobat propunerea privind încheierea unui acord de parteneriat între municipalitatea ieşeană şi Complexul Muzeal Naţional „Moldova” pentru organizarea Simpozionului Internaţional „Monument – Tradiţie şi Viitor”. Proiectul de hotărâre supus dezbaterii prevede alocarea din bugetul local a sumei de 20.000 de lei pentru asigurarea unor condiţii optime de desfăşurare a manifestării academice ajunse la a XIX–a ediţie.

La simpozion vor participa specialişti din cadrul Ministerului Culturii, Academiei Române, Institutului Naţional al Patrimoniului, Uniunii Naţionale a Restauratorilor Monumentelor Istorice din România, personalităţi din institute de cercetare şi universităţi din România şi din străinătate ce activează în domeniul cercetării, conservării şi restaurării monumentelor istorice.

Simpozionul, iniţiat de Muzeul Unirii din Iași, s-a impus drept una dintre manifestările de înaltă ţinută ştiinţifică organizate la Iaşi în acest domeniu de activitate, promovând deschiderea către zona de Est a Uniunii Europene.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*