O nouă campanie de punere în legalitate a persoanelor cu acte de identitate expirate

Publicat de Curierul de Iasi la data de 28/02/2012

În urma protocolului de colaborare încheiat între Poliţia Locală şi Direcţia Locală de Evidenţă a Persoanelor Iaşi, poliţiştii locali din cadrul Biroului Evidenţa Persoanelor au demarat o nouă campanie pentru punerea în legaliate a persoanelor cu acte de identitate expirate , precum şi a minorilor cu vârsta peste 14 ani, care nu deţin acte de identitate.

Cu această ocazie, conform prevederilor legale, în baza datelor furnizate de către D.L.E.P. Iaşi, poliţiştii locali procedează la informarea unui număr de 1756 persoane cu privire la faptul că termenul de valabilitate a cărţilor de identitate a expirat şi este necesar să dispună măsuri de preschimbare a acestora. De asemenea, aceeaşi procedură este aplicată şi pentru un număr 320 de minori, care deşi au împlinit vârsta de 14 ani nu au procedat la depunerea documentelor necesare pentru a intra în posesia actelor de identitate.

De menţionat faptul că până la aceasta dată, în acelaşi context poliţiştii locali au mai desfăşurat astfel de campanii, ocazie cu care 6.820 de persoane au fost somate ca în cel mai scurt timp să dispună măsurile necesare pentru a intra în legalitate. În plus, conform prevederilor legale, lucrătorii Poliţiei Locale au acţionat şi pentru înmânarea unui număr de 2.100 cărţi de alegător pentru persoanele care au împlinit vârsta de 18 ani.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*