O nouă campanie „Prioritate la identitate”

Publicat de Curierul de Iasi la data de 14/03/2013

Direcţia Locală de Evidenţă a Persoanelor (DLEP) Iaşi a demarat, începând cu sfârşitul lunii februarie, o nouă campanie ”Prioritate la identitate!”. Acţiunea are drept scop punerea în legalitate precum şi ţinerea evidenţei persoanelor din comunele arondate municipiului Iaşi. Concret, angajaţii direcţiei vor merge pe rând în 26 de localităţi limitrofe Iaşului pentru a le face locuitorilor cărţi de identitate.

635 în 8 comune

Peste 600 de persoane din mediul rural au beneficiat de buletine făcute în numai câteva zile. „Până pe 7 martie au fost preluate 635 de cereri din primele 8 comune din cele 26 arondate care fac şi obiectul campaniei. Multe dintre aceste persoane nu au posibilităţi materiale de a se deplasa la Iaşi. 15% dintre aceştia sunt minori care, deşi împliniseră 14 ani, nu deţineau act de identitate”, a declarat Marius Bodoga, directorul executiv al DLEP Iaşi. Campania se adresează persoanelor care au actul de identitate expirat sau urmează să le expire în următoarele 6 luni. Sau care au împlinit 14 ani şi nu au act de identitate; au actul de identitate pierdut, furat, sau deteriorat; şi-au schimbat domiciliul sau au alt număr la casă; s-au căsătorit, au divorţat, şi-au schimbat numele şi nu au preschimbat actul de identitate; au certificate de stare civilă tip vechi, pierdute sau deteriorate. Sau celor care au buletin tip vechi şi doresc carte de identitate.

Caravană

Actele necesare pentru dobândirea cărţii de identitate sunt certificatul de naştere al solicitantului, dovada proprietăţii (adeverinţă ROL de la Registrul Agricol al Primăriei) şi contravaloarea actului în valoare de 12 lei. ”Prin intermediul staţiei mobile ne deplasăm, conform planificării, în fiecare din comunele arondate pentru a prelua cereri de eliberare a actului de identitate şi a certificatelor de stare civilă pierdute sau deteriorate”, a mai afirmat directorul executiv al DLEP Iaşi.

Campania „Prioritate la identitate” se află la a doua ediţie. În cadrul primei ediţii a campaniei, desfăşurată în primăvara anului trecut, au fost primite şi procesate 1.620 de cereri pentru eliberarea actului de indentitate, din care 63 pentru carte de identitate provizorie.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*